• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Girişimcilerin en büyük problemi kaynak

Girişimcilerin en büyük problemi kaynak
Startup’ların kendilerine daha uygun yetenekler bulması için harekete geçen ‘StartupHR’, startup’larda çalışmak isteyenlerle, yetenekli çalışan arayan startup’ları bir araya getiren dijital ve sosyal bir platform.

Girişimin kurucu ortağı Müge Bezgin, “Startup’ın ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip kişilere ulaşıp, onları ikna ediyoruz” dedi. Yeni ekonominin en önemli temsilcileri olan startup’lar şirket kültürlerini değiştiriyor. Bunun için en önemli konuların başında yetenekli insan kaynağı geliyor.

Bu sorunu çözmek için harekete geçen Müge Bezgin ve Nizamettin Sami Harputlu, StartupHR‘ı kurdu. Ekim 2017’de kurulan StartupHR, startup’larda çalışmak isteyenlerle, yetenekli çalışan arayan startup’ları bir araya getiren dijital ve sosyal bir platform. Başka bir deyişle startup’ların insan kaynakları gibi önemli bir sorunu yine startup’lar tarafından çözülüyor.

KAYNAK PROBLEMİ

Dünyada her yıl 100 milyon yeni startup kurulurken bunların yüzde 90’ının çeşitli sebeplerle faaliyetlerini sonlandırdığını belirten Müge Bezgin, en önemli problemlerden birinin insan kaynağı olduğunu belirtti. Bezgin, “StartupHR, bu durumun en büyük sebeplerinden biri olan ekip arkadaşı problemine çözüm buluyor. Bundan yaklaşık bir yıl önce, içinde bulunduğumuz startup’larda başarısızlık nedeninin tüm girişimcilik ekosisteminin sorunu olan ekip problemi olduğunu fark ettik ve StartupHR’ı hayata geçirdik” dedi.

Kurdukları girişimin klasik kariyer sitelerinden en büyük farklarının yeteneklere ulaşıp onları ikna etmeye çalışmaları olduğunu anlatan Bezgin, “Genellikle yetenekler, kurumlara başvuru yapıp, kurumun bir sürü başvuru arasından doğru kişiyi seçmeye çalıştığı ilan sistemine inanmıyor. Startup’larda en önemli değer takımdaki yeteneklerdir.

Bu sebeple startup’ın ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip kişilere ulaşıp, onları ikna etmesi gerektiğine inanıyoruz. StartupHR, ilan sürecini ortadan kaldırarak yetkinlik bazlı eşleme ve teklif sunma prensibiyle çalışıyor. Startup dostu bir girişimiz.

Ekosistemde önemli işbirlikleri kurduk. Kurduğumuz işbirliklerini de büyük bir avantaj olarak görüyoruz. Sektördeki iş modelini tamamen tersine çevirdik, bu sebeple iş modeli olarak tüm rakiplerimizden ayrışıyoruz” diye konuştu.

1000’DEN FAZLA ÜYE

StartupHR’a üye olan 200’den fazla startup ve binden fazla kişi bulunduğunu belirten Bezgin, şunları ifade etti: “Ürünümüz başlangıç aşamasındayken elle (manuel) olarak eşleme yapmaya başladık ve kısa sürede 20 startup’a 32 ekip arkadaşı bulduk. İlan süreci yerine yetkinlik bazlı eşleme yaptığımız için web sitemize girdiğinizde herhangi bir iş ilanı görmezsiniz.

Bunun yerine startup’larda ekip arkadaşı veya ortak olarak çalışmak isteyen profesyonellerin becerilerini ön plana çıkarıyoruz. Pazardan bahsedecek olursak, Türkiye’de 10 bine yakın startup var. Dünyada ise her yıl 100 milyon yeni startup doğuyor.”

Şu anda tamamen ücretsiz olarak bir kullanım sunduklarını Bezgin’in paylaştıkları arasında. İlerleyen dönemlerde ‘Freemium’ olarak gelir modellerini hayata geçireceklerini söyleyen Bezgin, “Sistemde Free (ücretsiz), Gold ve Platinum olmak üzere üç paket mevcut. Mesajla iletişime geçme sayısı, detaylı arama yapma seçenekleri gibi farklı özelliklere sahip üst paketlerin satışıyla gelir elde etmeyi planlıyoruz. StartupHR şu an için tamamıyla ücretsiz kullanılabilmektedir” dedi.

Not: Startup; Türkiye'de genellikle girişim anlamında kullanılıyor.

Bu haber toplam 8119 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim