• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Katılım giderek artıyor!

Katılım giderek artıyor!
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 11 milyon Dolar yatırım yaptıkları; "Global Pazar İstihbarat Sistemi" ile fuarlara yabancı alıcı katılımını arttırdıklarını açıkladı. Eylül ve Kasımdaki fuarlara katılan yabancı alıcı sayısı yüzde 106 arttı.

CNR Holding, fuarlara katılan yabancı alıcı sayısını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Global Pazar İstihbarat Sistemi’nin (Business Intelligence Agency-BIA) meyvelerini toplamaya başladı. Sistem sayesinde 2018’in eylül-kasım aylarında düzenlenen fuarlara katılan yabancı alıcı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 106 oranında arttı.

“Tüm big data ve bulut sistemlerine 11 milyon dolar yatırım yaptık” diyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Bugüne kadar mobilya, gıda, otomotiv, ayakkabı gibi lokomotif sektörlerde çok sayıda fuar organizasyonlarına imza attık.

Düzenlediğimiz fuarlarda en büyük amacımız bu sektörlerin ihracatına olabildiğince katkı sunmak. CNR olarak sektörlerin ihracatlarını artırmak ve onları yabancı alıcılarla buluşturmak için çalışmalarımıza ağırlık verdik” dedi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Erem, şöyle devam etti: “Dört farklı dilde 240 kişiden oluşan Global Pazar İstihbarat ekibimiz, öncelikli olarak fuar düzenlediğimiz sektörlerde Türkiye’de firmaların neler ürettiği bilgisini topluyor.

Bu bilgiler çerçevesinde üretilenlerin alıcıları olabilecek dünyanın dört bir yanında faaliyet yürüten şirketler uluslararası veri tabanlarından belirlenerek bu alıcıları fuarlara davet ederek, ihtiyaçları doğrultusunda Türk firmaları ile buluşturulmasını sağlıyoruz.”

KATILIM NASIL ARTTI?

Erem, Global Pazar İstihbarat Sistemi’nin çalışmalarının faydalarını kısa bir sürede gördüklerini ve fuarlara katılan yabancı alıcı sayılarında ciddi bir artış yakaladıklarını belirterek, “Bunlara örnek verecek olursak, Furniture İstanbul-İstanbul Mobilya fuarımıza katılan yabancı alıcı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 86 artışla 5 bin 906’ya, Food İstanbul-Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşlemeleri Teknolojileri fuarına katılan yabancı alıcı sayısı yüzde 78 artışla 6 bin 445’e, AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda fuarına katılan yabancı alıcı sayısı yüzde 93 artışla 2 bin 850’ye, Hostech Tüsid-Uluslararası Otel, Restoran, Kafe, Pastane Ekipmanları ve Teknolojileri fuarına da katılan yabancı alıcı sayısı ise yüzde 124 artışla 9 bin 266’ya çıktı. Fuarlarımıza katılan yabancı alıcıların tamamını katılımcı firmalarımızla buluşturduk” diye konuştu.

Bu haber toplam 6849 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim