• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Palmali ve Mansimov'un SOCAR'a yüzmilyonlarca dolar borcu var

Palmali ve Mansimov'un SOCAR'a yüzmilyonlarca dolar borcu var
Terör Örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun iddialarına, SOCAR Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, yazılı açıklamayla cevap verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun avukatı aracılığıyla sosyal medya hesabından paylaştığı iddialara, SOCAR Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, yazılı açıklamayla çok sert cevap verdi.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Başkanı Rönvak Abdullayev, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun tutuklanmasında SOCAR'ın bağlantısının tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Türk yargı sitemine müdahale edildi" iddialarının ise yersiz olduğunu söyledi.

Palmali Grubu'nun sahibi Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun tutuklanmasının SOCAR ve Azerbaycan'ın çıkarlarına uygun olmadığını dile getiren SOCAR Başkanı Abdullayev; "Azerbaycan halkının paralarını ödemeyen ve SOCAR'a yüzmilyonlarca borcu olan Palmali Grubu'nun Başkanının cezaevinde olması, SOCAR'ın çıkarına olmayacağını düşünüyorum. Türk yargı sistemine müdahale etmek mümkün değildir. Bağımsız Türk yargısının kararını adil bir şekilde vereceğine inanıyoruz. Palmali Grubu ve Mansimov'un yüzmilyonlarca dolar, SOCAR'a olan borçlarından dolayı, Azerbaycan ve Dubai'de davalar açılmıştır. Bizim amacımız, Azerbaycan halkının parasını kurtarmaktır" dedi.

MUBARİZ, SAVCILARI RÜŞVET ALMAKLA SUÇLAMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Palmali'nin patronu Gurbanoğlu, tutuklanma sonrası avukatı aracılığıyla sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Kendisine kumpas kurulduğunu Azerbaycan devleti petrol şirketi SOCAR'ın bu kumpasın içinde olduğunu ve Türk yargı sisteminden savcı ve hakimler satın alarak kendisinin tutuklatıldığı" iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında ağır suçlamalar yapmıştı.

SOCAR tarafından Türk yargı sisteminde görev yapan savcı ve hakimlerin rüşvet ile satın alındığını ve SOCAR'ın, Palmali ve kendisine kurduğu kumpasa alet olduğunu ifade eden Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in bu işleri organize ettiğini iddia etmişti.

Bu haber toplam 10357 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim