• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Mehmet Emin Karamehmet ve Hüsnü Özyeğin'den dev yatırım

Mehmet Emin Karamehmet ve Hüsnü Özyeğin'den dev yatırım
Turkcell başta olmak üzere birçok alanda girişimci yatırımlarıyla tanınan Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet ve Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin'den dev yatırım.

Verusa Holding 53 milyon liralık dev yatırımla Ege Bölgesi’nin Çukurovası’na ortak olarak son 2 yılın en büyük yatırımını yaptı.

Verusa Holding son iki yılın en büyük girişim sermayesi yatırımına imza attı. Ege Bölgesi’nin Çukurova Enerji’si olarak bilinen Enda Enerji Holding’e Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı üzerinden ortak olan Verusa Holding şirketin 21.45 hissesine sahip olarak en büyük ortak konumuna geldi. İkinci büyük ortağın payı yüzde 9 seviyelerinde kalıyor.

50 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Verusaturk Girişim Sermayesi tarafından KAP’a yapılan açıklamada şirketin yüzde 100 sermayesine sahip olduğu Pamukova Elektrik Üretim’in, şirketin 139 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin nakit olarak 234 milyon liraya artırılması sürecinde 50 milyon 196 bin lira değerinde 50 milyon 196  bin adet payları satın aldığı belirtildi.

EGE BÖLGESİ’NİN ÇUKUROVA ENERJİ'SİNE BENZETİLİYOR

Enerji sektöründe dev yatırımlara imza atan Verusa Holding yaklaşık 53 milyon liralık yatırım ile son iki yılın en büyük girişim sermayesi yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Akdeniz Bölgesi’nin en büyük enerji şirketi olarak bilinen ve bir dönemler borsanın lokomotif hisseleri arasında yer alan Çukurova Enerji’ye benzetilen Enda Enerji Holding, bölgenin en önemli işadamlarının ortak girişimiyle kurulmuş bir şirket.

KARAMEHMET VE ÖZYEĞİN DE ORTAK

Turkcell başta olmak üzere birçok alanda girişimci yatırımlarıyla tanınan Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet başta olmak üzere Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin şirketin ortağı konumunda. 200’den fazla ortağa sahip olan şirketin diğer ortakları arasında TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Kayhan, Metin Akpınar, Selim Yaşar başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin önde gelen isimleri bulunuyor. Bu isimler aynı zamanda Kipa marketlerini kurup halka açtıktan sonra İngiliz Tesco’ya satan ekip.

5 HES BARAJI BULUNUYOR

Ege Bölgesi’nin en önemli projelerinden biri olan Enda Enerji’nin 5 adet HES barajı bulunuyor. Çanakkale’de jeotermal santrali bulunan şirketin Kuşadası, Çeşme, Mordoğan ve Yaylaköy’de RES yatırımları bulunuyor.   

Bu arada, yaklaşık 2 yıl önce halka açılan Verusa Holding'in personel sayısı 476. Şirket iki yıl üst üste temettü dağıtıyor.

Verusa Holding'in bünyesindeki şirketler ise şöyle:

Verusaturk GSYO
Ata Elektrik
Aldem Çelik
Innited Teknoloji
Standard Enerji
Acıselsan Selüloz
Kafein Yazılım
Pamukova Elektrik
Profreight Lojistik
Reba Denizcilik
Samskip Denizcilik

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu haber toplam 5379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim