• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

En başarılı Ar-Ge: Hayat Kimya

En başarılı Ar-Ge: Hayat Kimya
T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sektörünün en başarılı Ar-Ge Merkezi ödülünü alan Hayat Kimya Ar-Ge Merkezi, Türkiye’de yeşeren yenilikçi projelerini 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Ev bakım, temizlik kağıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya’ya ait Ar-Ge Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde hızlı tüketim ürünleri kategorisinin de beraber değerlendirildiği kimya sektöründe “En Başarılı Ar-Ge Merkezi” seçildi. Bu yıl Ankara’da 4.’sü düzenlenen Özel Sektör Ar-Ge Zirvesi’nde Hayat Kimya’nın ödülünü Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Fikri Işık’ın elinden aldı.

Hayat Kimya’nın Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy, Hayat Kimya’nın teknoloji ve yenilikçiliğe büyük önem verdiğine dikkat çekerek, ödülün Türkiye’den doğup dünya ile buluşan fikir ve ürünler için çalışmalarına yeni bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Hayat Kimya’nın Ar-Ge konusunda, global yaklaşımla farklı kültürlerden tüketicilerin ihtiyaçlarına odaklı, yenilikçi çalışmalara odaklandığını vurgulayan Aksoy, “Türkiye’deki Ar-Ge merkezimiz, dünya standartlarında ürün geliştirebilecek şekilde, itibarlı akademik işbirliklerine de önem vererek çalışıyor. Araştırmacı, mühendis çalışanlarımızın yaklaşık %40’ı doktora ve yüksek lisans unvanı taşıyor. Nitelikli personele ve tersine beyin göçüne çok önem veriyoruz. Geçen seneden beri 25 patent başvurumuz oldu, bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hayat Kimya’nın profesyonel Ar-Ge çalışmalarını 1995 yılında başladığını hatırlatan Hayat Holding Genel Sekreteri Osman Aksoy, “Ar-Ge’ye, markalara ve çalışanlarımıza sürekli yatırım yapıyoruz. Global bir şirket olma yolunda hızla ilerleyen şirketimizin markaları, bugün 100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşuyor. Ar-Ge merkezimiz deterjan ürünleri, temizlik kağıdı ürünleri, hijyen ürünleri, kimya teknolojileri, polietilen ve nonwoven (işlenmemiş kağıt) teknolojileri alanlarında faaliyet gösteriyor. Bu anlamda Ar-Ge merkezimiz, şirketin yenilikçilik ve yüksek kaliteli ürünlerinin geniş kitlelerle buluşmasına odaklı stratejilerine uyumlu projeler geliştiriyor” dedi.

Bakanlığın En Başarılı Ar-Ge Merkezi ödülü, Ar-Ge personel istihdamı, Ar-Ge harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, işbirliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet hakları gibi kriterler üzerinden değerlendirmelerin ardından veriliyor.

Bu haber toplam 2897 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim