• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kordsa Global’e bir inovasyon ödülü de SKD’den

Kordsa Global’e bir inovasyon ödülü de SKD’den
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) tarafından düzenlenen Türkiye İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması’nda sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan en iyi uygulamalar ödüllendirildi.

SKD İnovasyon Çalışma Grubu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada finale kalan 17 proje yarıştı ve inovatif uygulamalarla sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan en iyi uygulamalar ödüllendirildi. Kordsa Global “Büyük Firma - En İyi Çevresel İnovatif Uygulama” kategorisinde, büküm makinalarındaki enerji kullanımını ve enerji tüketimini azaltmayı amaçlayan projesi ile ödüle layık görüldü. Kordsa bu projesi ile inovasyonu ürün ve hizmetlerinde olduğu kadar, operasyonel mükemmelliği sağlamak için de hayata geçirdiğini gösterdi.

Kordsa Global, 2015 yılında bu ödülle, İnovaLİG İnovasyon Stratejisi Birinciliği ve 4.Özel Sektör AR-GE Merkezleri Zirvesi Birinciliği de dâhil olmak üzere inovasyon ve Ar-Ge alanındaki dördüncü ödülünü almış oldu.

Ödül ile ilgili değerlendirme yapan Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, şunları söyledi:

“Ortak gelecek için özel sektöre, yani bizlere düşen görevin bilincindeyiz. İnsan yaşamının gereksinimleri ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında bir denge kurarak iş yapmak, bunu iş yapış şekli haline getirmek bir seçim değil, mecburiyettir. İş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının ve eğitim birimlerinin işbirliği içinde çalışması sürdürülebilir inovasyon açısından büyük önem taşımaktadır. Kordsa Global Ar-Ge Merkezi, teknoloji liderliğini sürdürmek için, Türkiye ve yurt dışında alanında söz sahibi üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştiriyor. Ürün ve süreç inovasyonları ile başlayan sürdürülebilir inovasyon anlayışı bugün artık şirket içinden çıkarak başka şirketlerin paylaşımına sunulduğu bir platform haline geldi ve iş birliklerine dönüştü. Rakiplerimiz, bizim teknolojimizi kullanmak üzere talepte bulunuyor. Ar-Ge konusunda olduğu gibi “açık inovasyon”da da sadece Türkiye’de değil, global pazarda da iz bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Bu değerli ödüle bizi layık gördüğü için İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ne teşekkür ediyoruz.”

Bu haber toplam 2743 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim