• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Telekom en değerli gayrimenkulleri satıyor

Türk Telekom en değerli gayrimenkulleri satıyor
Türk Telekom, özelleştirme sırasında yapılan imtiyaz sözleşmesi gereği 12 yıl sonra kamuya devretmesi gereken gayrimenkulleri satıyor.

21 yıllığına özelleştirilen Türk Telekom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile imzalanan imtiyaz sözleşmesi gereği, süre sonunda taşınmazları ve tüm teçhizatlarıyla kamuya devredilecek. Ancak şirket, Telekom'un en değerli gayrimenkullerini satıyor...

Mecidiyeköy'deki Türk Telekom Genel Müdürlük binasının ardından şimdi Maçka'daki Avea iletişim Hizmetleri genel müdürlük binası da satışa çıkarıldı

Türk Telekom, geçtiğimiz yılın sonunda satışa çıkarılan Mecidiyeköy'deki Türk Telekom Genel Müdürlük binasının ardından şimdi de Maçka'daki Avea iletişim Hizmetleri tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan gayrimenkulünü satışa çıkardı. 

18 Mayısa kadar kapalı zarf usulüyle teklif toplanacak olan binanın satışını JLL ve Cushman & Wakefield üstlendi. Türk Telekom, bin 983 metrekare arsa alanı üzerinde konumlanan Maçka Parkı'na cepheli taşınmazın satışından en az 80 milyon dolar gelir sağlamayı planlıyor.

İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan ve birçok yatırımcının otel için yer arayışında olduğu Maçka Abdi ipekçi Caddesi üzerinde bulunan Boğaz manzaralı binanın yabancı yatırımcıların da ilgisini çekebileceği vurgulanıyor. Amerikan LEED Gold Sertifikası alan binada, normal olarak yedi kat bulunurken, beş bodrum katı, zemin kat, iki asma kat ve çatı katı da var. Ticaret ve konut alanlı imar planı olan bina, 12 bin 800 metrekare kapalı alana sahip.

2 Aralık 2015'te kapalı zarf usulüyle satışa çıkarılan 16 katlı, yaklaşık 12 bin 680 metrekare alana sahip olan Mecidiyeköy Türk Telekom Genel Müdürlük binası için 80 milyon TL'lik satış bedeli belirlenmiş ancak bina satılamamıştı. Bu binanın da bu yıl yeniden satışa çıkarılmasının planlandığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim