• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Akfen'e 100 Milyon Dolarlık yeni ortak

Akfen'e 100 Milyon Dolarlık yeni ortak
Akfen Holding, IFC'nin Akfen Yenilebilir'e yüzde 16,667 ortak olmak istediğini bildirdi.

Akfen Holding, International Finance Corporation'ın (IFC) bağlıortaklığı Akfen Yenilenebilir'e 100 milyon ABD doları bedelle %16,667 pay sahipliği oranına kadar sermayeye katılmak suretiyle ortak olmak istediğini bildirdi.
 
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"15.12.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Şirketimiz tarafından alınan 14.12.2015 tarih ve 27 sayılı Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden, European Bank For Reconstruction and Development (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ("EBRD") ile Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. 
("Akfenhes"), Akfenres Rüzgar Enerjisi Yatırımları A.Ş. ("Akfenres"), Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.  ("Akfen Toptan") ve Karine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Karine GES") arasında, Subscription Agreement (Katılım Sözleşmesi), EBRD ve Şirketimiz arasında  Shareholders Agreement (Ortaklık Sözleşmesi) imzalanmış olduğu açıklanmıştır.

Buna göre, EBRD tarafından, Akfenres, Akfen Toptan ve Karine GES ile Akfenhes bir çatı altında toplanarak oluşturulan Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. ("Akfen Yenilenebilir")'ye, %20 oranına kadar  ortak olunacağı ve bu kapsamda şirkete aktarılacak tutarın 100 milyon ABD doları olacağı bildirilmiştir. Sözkonusu katılım işlemi kapsamında Şirketimizce kapanış şartlarının yerine getirilmesine halen devam edilmektedir.

Gelinen aşamada, Dünya Bankası'nın (World Bank) özel sektör kuruluşu olan International Finance Corporation (Uluslararası Finans Kurumu) ("IFC"), EBRD'nin olduğu gibi benzer şekilde şirketimiz bağlı ortaklığı Akfen Yenilenebilir'e 100 milyon ABD doları bedelle %16,667 pay sahipliği oranına kadar sermayeye katılmak suretiyle ortak olmak istemektedir. Sağlanacak bu özkaynak ile, Akfen Yenilenebilir'in portföyünde bulunan halihazırdaki projeler ile ileride gerçekleştirilmesi planlanan yatırımların idamesi, geliştirilmesi ve inşası sağlanacaktır.
 
Bu gelişme sonucunda, daha önce %20 pay sahipliği oranına kadar sermayeye iştirakine muvafakat edilmiş olan EBRD'nin sermayeye katılım oranı yüzdesinin, IFC'nin de katılımı nedeniyle ve bu işlemdeki IFC pay sahipliği oranına paralel şekilde %16,667 olarak düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır." 

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim