• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Murat Ülker, Nutella'yı satın alacak mı?

Murat Ülker, Nutella'yı satın alacak mı?
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Nutella`yı satın alacaklarına dair haberlere cevap verdi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Nutella`yı satın alacaklarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bugün Star Gazetesi'nde Yelda Şumnulu imzalı çıkan Ülker'in Nutella'yı satın alacağına ilişkin haber üzerine Twitter'dan açıklama yaptı.

Murat Ülker Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Ferrero ailesi tanıdığım kıymetli meslektaşım. Ülkemizde üretici ve ihracatçı. Bazı basında çıkan Nutella haberleri gerçeği yansıtmamaktadır."

İŞTE O HABER

Ülker, Nutella ile flörtte

Godiva ve United Biscuits gibi dünya devlerini satın alan Yıldız Holding’in şimdi de dünyanın kaşık kaşık yediği Nutella ile el sıkışmak üzere olduğu konuşuluyor. Murat Ülker, İtalyan bir markanın peşinde olduklarını açıklamıştı.

Tüm dünyanın ekmeğin üzerine sürmeyi bırakın kaşık kaşık yediği Nutella, Türk markası olma yolunda hızla ilerliyor. Godiva ve United Biscuits gibi dünya devlerini satın alan Yıldız Holding’in şimdi de İtalyan Ferrero’nun amiral gemisi markalarından kakaolu fındık kreması Nutella’yı almak için el sıkışmak üzere olduğu söyleniyor. Şirket avcısı Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu satın almanın sinyalini bu ayın başında vermişti.

SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Murat Ülker, 9 Mayıs’ta yaptığı bir açıklamada, İtalyan bir markanın peşinde olduklarını söylemiş ancak markanın ismini açıklamamıştı. STAR’ın sektöre yakın isimlerden edindiği bilgiye göre Murat Ülker’in ismini sır gibi sakladığı marka Nutella. Konuşulanlara göre Murat Ülker, Nutella’nın satın alma işlemlerini yakın zamanda tamamlayacak.

Ferrero’nun 1946 yılında katı olarak üretmeye başladığı ve 1964 yılında hem şimdiki adını koyduğu hem de kavanoza aldığı Nutella, dünya devi rakip üreticilerin de dikkatini çekiyor. 2013 yılında Nestle Nutella’yı almak için teklif vermişti. Ancak Ferrero satışa yanaşmamıştı. Geçen yıl Nutella’nın mucidi olan Michele Ferrero’nun ölümüyle yönetim üçüncü kuşağa geçti. Sektör uzmanları, üçüncü kuşağın sadece Nutella’yı değil, şirketi satma yolunu seçebileceğini söylemişlerdi.

MANİSA’DA ÜRETİLİYOR

Ferrero, Manisa da (2013’ten beri) dahil birçok ülke ve şehirdeki fabrikalarında üretilen Nutella’yı üretmek için dünyadaki fındık rezervinin Türkiye dahil yüzde 25’ini kullanıyor. Türkler, Nutella ve diğer Ferrero ürünlerine yılda 1 milyar liradan fazla ödüyor. Ferrero, ciro bazında Türkiye’de Yıldız Holding’den sonra ikinci sırada.

2.5 saniyede bir kavanoz satılıyor

- Dünya üzerinde bir yılda üretilen Nutella’yla tüm gezegeni 1.4 kez kaplayabilirsiniz.

- Her 2.5 saniyede bir Nutella kavanozu satılıyor.

- Yıl boyunca tüketilen Nutella’yı kiremit yaparsanız 22.000 kere Big Ben’i inşa edebilirsiniz.

- Her yıl satılan Nutella’yla Çin Seddi’ni 8 kez sıvayabilirsiniz.

- Bu yıl 5 Şubat’ta Dünya Nutella Günü kutlandı.

- Nutella adı İngilizce’de fındık anlamına gelen ‘nut’ ve Latince’de tatlı anlamına gelen ‘ella’nın birleşmesiyle oluştu.

Godiva ve United Biscuits’i almıştı

2007’de ABD’li Campbell Soup’tan dünya devi çikolata markası Godiva’yı alan Yıldız Holding, markayı daha da büyüttü. 2014’te ABD’li şeker devi DeMet’s’i satın alan holding, aynı yılın sonunda İngiliz devi United Biscuits’i satın alarak dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi oldu.

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim