• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Dev AVM satıldı

Dev AVM satıldı
Higway Outlet AVM'nin yüzde 56'lık hissesi satıldı

Bolu’da, orman arazisine kurulduğu ve bağlantı yolu imar planında yer almadığı gerekçesiyle soruşturma konusu olan TEM üzerindeki Higway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yüzde 56’lık hissesi satıldı.

SAHİBİNDEN SATILIK YENİ AVM

Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM’in Elmalık Mevkiinde 2011’de kurulan alışveriş merkezinin bir bölümü ile açık otoparkı, orman arazisinde yer aldığı gerekçesiyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde ilgili personel hakkında soruşturma açılmıştı.

İçişleri Bakanlığı ise, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz hakkında, alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolunun imar planında bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma izni vermişti.

ADANALI İŞ ADAMI ALDI

Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve üye Ömer Baday, alışveriş merkezindeki yüzde 56’lık hisselerini Adanalı işadamı Abdulkadir Şimşek’e sattı.

Şimşek, alışveriş merkezindeki işyeri sahipleri ve personele iftar verdi. İftarda konuşan Şimşek, "Böyle gayrimenkuller el değiştiriyor. Biz de böyle bir işe girmiş olduk. İnşallah başarılı olacağız. Daha iyi hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Ben ilk gelip burayı gördüğümde inanamadım. Çok başarılı bir tesis. Buradaki arkadaşlarımızın sayesinde bu tesis bu hale geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

’YENİ ORTAKLIK YAPISI PROBLEMİ KALDIRMAYA YÖNELİK’

Bir esnaf, soruşturma konusu olması ardından ulaşıma kapatılan D-100 Karayolu bağlantı yolu ile üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle kapatılan TEM bağlantı yolunun açılıp açılmayacağını sordu. Bolu Dağı A.Ş. CEO'su Raşit Doğan Enhoş, şöyle konuştu:

"Burada yaptığımız devir anlaşmaları ve yeni ortaklık yapısı, bu problemi kaldırmaya yönelik olarak gerçekleşmiştir. AVM’ye girişlerin kapatılması yasal değildir. Bu tesisin kurulduğu yer Türkiye Cumhuriyeti Karayolları’na aittir. Bolu Dağı A.Ş. olarak burada kiracıyız. Biz burayı 29 yıllığına işletmek üzere kiraladık. Devlet bu araziyi bize ihale ile teslim etmiş, imar planlarına işlemiştir. Biz resmi anlamda buraya 204 milyon TL’lik yatırım yaptık. Geçen seneki ciromuz 150 milyon TL’dir. Biz 1500 kişinin istihdamını sağlayıp, Bolu’ya 30 milyon TL katma değer vermişiz. Devlete bu kadar hizmet etmiş bir yerde, ’bazı hissedarlar hata yaptı’ diye herkese dayak atmak devlet töresine yakışmaz."

D-100 Karayolu bağlantı yolunun belediye tarafından kapatılmasının kanunsuz olduğunu belirten Enhoş, "Kanuna uymayan, kanunu yok sayan birisi gelip oraya hendek kazıyor. Mahkeme önümüzdeki hafta bu kararı verip yolu açacaktır" dedi.

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim