• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Hitay Holding'den sanatçı adaylarına dev destek

Hitay Holding'den sanatçı adaylarına dev destek
Hitay Holding’in sponsorluğunda dünyanın en prestijli çağdaş sanat fuarlarından Art Basel’i ziyaret etti. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında bugüne kadar 12 Mimar Sinanlı öğrenci Art Basel yolcusu oldu.

Türkiye'nin önde gelen yatırım gruplarından Hitay Holding, Türkiye’de sanat dünyasının yeni fırsatlar yakalaması ve sanat öğrencilerinin bakış açılarına, görgülerine, sanat anlayışlarına ve vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencilerini dünyanın en prestijli sanat etkinliklerinden olan Art Basel çağdaş sanat fuarına götürdü.

Bu yıl dördüncüsünü düzenlenen etkinlik kapsamında İsviçre’nin Basel kentine giden öğrenciler, MSGSÜ tarafından düzenlenen ve Hitay Holding’in sponsor olduğu yarışma kapsamında belirlendi.  MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyeleri Prof. Nedret Sekban, Doç.Dr. Orkun Müftüoğlu, Yrd.Doç. Sedat Balkır ve Yrd.Doç. Hayri Ağan, Heykel bölümü öğretim üyeleri Prof. Fatma Akyürek, Prof. Rahmi Aksungur, Prof. Neslihan Pala ve Yrd.Doç. Önder Büyükerman’ın yanı sıra Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay da yarışmanın seçici jüri üyeleri arasında yer aldı. 

16 Haziran 2016 Perşembe günü başlayan ve 19 Haziran 2016 Pazar günü sona eren üç günlük geziye, resim bölümü öğrencileri Gökçe Kınay ile Nurdan Erol ve heykel bölümü öğrencisi Mert Çıkılmazkaya katıldı. Öğrenciler, dünyanın dört bir yanından fuara katılan seçkin galerileri gezerken, şehirdeki diğer etkinlikleri de izleme fırsatı buldu. 
 
Bu yıl dördüncüsünü düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak genç sanatçı adaylarımızın, sanat bilgilerine katkı sunmayı oldukça önemsiyorum. İş dünyamızda sanata önem veren çok değerli isimler bulunuyor. Kendilerinin de bu tarz etkinliklere destek vermesi ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak önemli bir güç olacaktır. Çünkü unutmamalıyız ki medeniyet sadece ekonomik güç ile değil kültürel ve sanatsal güç ile de doğru orantılıdır. Sanat ile ufuklarını açabilen gençlerin toplum için faydalı işlere imza atabileceğine inanıyorum. Gelecekte Hitay Holding olarak, genç sanatçı adaylarına destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Sırada Venedik Bienali var

İsviçre'nin Basel kentinde 1970 yılından bu yana yapılan Art Basel fuarında dünyanın en önemli sanat galerileri aracılığıyla çağdaş sanatın seçkin örnekleri sergileniyor. Basel haricinde Hong Kong ve Miami’de de düzenlenen fuara dünya genelinden her yıl yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Geçmişteki sanatçıların eserlerinin yanı sıra yeni sanatçılarının eserlerinin de sergilendiği fuar uluslararası sanatın merkezi olarak gösteriliyor. 

Hitay Holding ile MSGSÜ arasında 2013 yılından bu yana yapılan işbirliği kapsamında fuara, son gezi ile birlikte şu ana kadar toplam 12 öğrenci götürüldü. Gelecek yıldan itibaren 1 yıl Venedik Bienali, 1 yıl da Art Basel sanat fuarlarına seyahat şeklinde rotası yeniden düzenlenecek projede, gezilere katılacak sanatçı adaylarının seçileceği yarışmaya MSGSÜ’nün fotoğraf bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri de katılabilecek. Böylece Hitay Holding’in sanat gezilerine götüreceği öğrenci sayısı dörde çıkarılacak.

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim