• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım yapan Emaar'da şok istifa

Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım yapan Emaar'da şok istifa
Emaar'da Bölge CEO'su olarak görev yapan Ozan Balaban, 10 yıldır çalıştığı şirkete veda etti.

Emaar'da Bölge CEO'su olarak görev yapan Ozan Balaban, 10 yıldır çalıştığı şirkete veda etti! Balaban istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye iştirakini 10 yıl önce dört kişiyle kurduğumuz ve ülkemizde bugüne kadar milyarlarca dolar yatırım yapmış olan Emaar Properties PJSC’deki tüm görevlerimden hayatımda yapmak istediklerimi daha fazla ertelememek adına kendi isteğimle ayrılıyorum.

Türkiye’de gayrimenkul sektöründeki en büyük ve direkt yabancı yatırımın sahibi olan Emaar, kurduğumuz ve geliştirdiğimiz çizgide, yoluna ve yatırımlarına devam edecektir. Böylesine büyük bir yatırımcının üyesi olmaktan her zaman gurur ve onur duydum. Yarattığımız projeler aynı çizgide gelişerek büyürken, Emaar’ın Türkiye yatırımlarına devam edeceğine olan inancım da tamdır.

Emaar’ın bir üyesi olmamı sağlayan ve her zaman en büyük destekçilerimden olan Emaar Properties PJSC’nin Chairman’i Sayın Mohamed Alabbar’a, yola birlikte çıktığımız Sayın Cihan Kamer’e, her zaman rahmet ve sevgiyle andığım Sayın Hasan Doğan’a, desteklerini esirgemeyen çalışma arkadaşlarıma, bize güvenen iş ortaklarımıza, müşterilerimize ve tedarikçilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Yeni heyecanlar ve maceraların beni beklediğini biliyorum. Ancak 22 yılık kariyerimde ilk kez kendi adıma bencillik yaparak, bu yazı ailem, dostlarım ve arkadaşlarımla geçirmek istiyorum"

Ozan Balaban kimdir?

İzmir Saint Joseph Lisesi’nde eğitimini tamamlayan Ozan Balaban İsviçre College Du Leman’da ve sonrasında Floransa Devlet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğrenimine devam etti. Güney Caroline’daki Clemson Üniversitesi’nde hastane mimarisi ve inşaat işletme mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

Öğrenimi sırasında Skanska’da çalışan Balaban, ardından Bovis Lend Lease’in Atlanta, Londra ve Milano ofislerinde 8 yıl süresince üst düzey görevlerde yer aldı. Balaban, Armani’nin İtalya’daki otelinin inşaatını yönetti.

Emaar’ın 2006 yılında Türkiye’de yatırım yapma kararının ardından Balaban, Emaar’ın Türkiye CEO’luğu görevini kabul ederek İstanbul’a döndü. 1 Kasım 2014 tarihi itibarı ile Emaar tarafından görev ve yetki alanını genişleterek Bölge CEO’su (Regional CEO) olarak görevlendirilen Balaban, yeni pozisyonunda Türkiye’nin yanı sıra Emaar Properties'in Fas, Ürdün ve Pakistan operasyonlarından da sorumlu oldu. Ozan Balaban evli ve ikiz çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim