• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Emekliğe Faizsiz Kredi Sistemi

Emekliğe Faizsiz Kredi Sistemi
Günümüzde hayat şartları hepimizi derinden etkiliyor. Bir evde bütün bireyler çalışmasına rağmen ev ihtiyaçları ve sosyal yaşam beklentisi bir türlü karşılanamıyor.

Günümüzde hayat şartları hepimizi derinden etkiliyor. Bir evde bütün bireyler çalışmasına rağmen ev ihtiyaçları ve sosyal yaşam beklentisi bir türlü karşılanamıyor. Bunların yanında birde ev, arsa veya araba sahibi olmak isterseniz de önünüze illaki bir engel çıkmakta ve siz bu işlerden başarısız çıkmaktasınız. Hal böyle olunca insanlar mecburen ya kredi kartı alarak bir yığın borcun altına ve ödeyememe durumuna düşmekte ya da ek iş çabasına girmektedir.

Ek iş olunca da insan artık sosyal hayatından soyutlanıp bir makine haline gelmektedir. İnsanlar bu durumlarda kendilerini düze çıkaracak bir arayış çabasına girmektedir. Bu işler esnasında bir bakmış ki emeklilik gelmiş ama elde avuçta hiç birikinti ve geleceğe bir mal yok. İşte sizleri bu dertlerinizden kurtaracak ve bir nebze olsa da sizi düze çıkaracak bir kredi.

Faizsiz kredi ve onay süreci:

Bakanlar kurulu kararının ardından resmi gazetede yayınlanan bu kredi emekliye ek olarak hediye maaş düzenlemesinin ardından gelen bir kredi sistemidir. Bakanlık emekliye faizsiz kredi olarak vermeyi planladığı bu kredi sistemini Ziraat Bankası PTT, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası alarak sisteme eklemiş ve anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşmanın ardından diğer bankalar da emekliye kredi vermek için kendi sistemleri üzerinden düzenlemeler yayıp kredi faiz oranlarını düşürerek kredi vermeye çabalamaktadır.

Hal böyle olunca emeklinin de yüzü gülmeye ve bu kredi sisteminde faydalanmak için kolları sıvamaya başladı. Bu işlemler için gerekli evraklarını ve diğer belgeleri hazırladıktan sonra 48 ay vadeli verilen faizsiz krediye başvurmak için bankalara akın etmeye başladılar. Bu kredi sistemi insanları her açıdan iyileştirecek düzeyde bir kredidir. Vatandaş 48 ay boyunca aldığı krediyi faizsiz anaparasından ödemeye başlayacaktır.

Kredinin bankalara avantajları:

Bu ihtiyaç kredisi vatandaşa oldukça iyi gelecek diğer borçlarından kurtularak sadece bir yere borç ödeme olanağı gelecektir. Buda sosyal yaşamlarının düzene girmesini sağlayacaktır. Bunun yanında birde yapmak istedikleri işleri ertelemeden yapmaya ve yarınlara yeni iş imkânları sunmaya başlayacaklardır. Bu kredi sistemi vatandaşı etkilediği gibi birde bankalara kalkınma ve güçlerine güç katma olanağı tanımaktadır. Bu kredi sayesinde diğer bankalarla olan rekabetleri kızışarak ekonominin kalkınmasına olanak sağlayacaklardır.

Bu kredi kimlere verilmeyecek:

Kredi genel olarak başka bankalardan kredi kartı olup ta kredi kart borcunu ödemeyenler bu işlemden faydalanamayacaklar. Bunun yanında bankalardan kredi çekenler, bankalarda kredi limiti düşük olanlar ve bankalardan dolayı avukatlık olanlar bu faizsiz krediden yararlanamayacaklar. Bu sistem genel olarak borcu olmayan ve bankalarla sıkıntı içerisinde olmayan emekliler için geçerlidir.

Daha fazla bilgi için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı sitesinden ayrıntılı bilgi edinip araştırma yapabilir ve gerekli işlemleri buradan aldığını bilgiler doğrultusunda yapabilirsiniz. Bu işlemlerinizi kamu sermayeli bankalar aracılığıyla tamamlayarak kredinizi alabilirsiniz.

ADVERTORIAL

Bu haber toplam 3094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim