• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Halk GYO'nun İFM'deki kulelerini YDA Group inşa edecek

Halk GYO'nun İFM'deki kulelerini YDA Group inşa edecek
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesi kapsamında inşa edilecek Halk GYO'nun 46 ve 34 katlı kulelerini YDA Group yapacak.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesi kapsamında inşa edilecek Halk GYO'nun 46 ve 34 katlı kulelerini YDA Group yapacak.

YDA Group'tan yapılan açıklamaya göre, binaların yapımı için ana yüklenici seçimi ihale sürecini tamamlandı. İhalede 751,5 milyon lira ile en uygun "Anahtar Teslimi Götürü Bedel" teklifini veren YDA İnşaat Halk GYO ile ana yüklenici hizmet sözleşmesini imzaladı.

İmza töreninde konuşan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, İFM'deki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binasını ve YDA Prime Projesini de hayata geçireceklerini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmesini imzaladığımız Halk GYO Ofis Kuleleri projesini de hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeler; günün 24 saati yaşayan bir kampüs olma özelliğinde olan ve 25 bin kişiye istihdam yaratacak dev ölçekteki İFM'nn kalbi olacak. Grubumuza, Halk GYO'ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, finans merkezi projesinin ülke ekonomisi için taşıdığı önemin yanı sıra ülkeye ve İstanbul'a saygınlık kazandıracağını bildirdi.

Yetgin, şu bilgileri verdi:

"İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olarak, A sınıfı ofis standartlarında dizayn edeceğimiz, 46 ve 34 katlı iki kule ve 8'er katlı üç podyum binamız ile İstanbul'un dünya standartlarında yüksek kalitede ofis ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz. İstanbul, ülke ekonomisine katkısı, sahip olduğu iş ve ticaret büyüklüğü ile nitelikli iş gücü açısından önemli bir potansiyele sahiptir.

İstanbul'un öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması vizyonu ile geliştirilecek olan finans merkezi hayata geçirildiğinde, ülkemizde yeni istihdam olanakları yaratılmasına ve ekonomik büyümeye oldukça katkı sağlayacaktır. Şirketimizin gözbebeği olan projenin, finansmanının bir kısmını özkaynaklarımızdan, bir kısmını da kredi kullanmak suretiyle dış kaynaklardan sağlamayı planladık, bu sebeple bugüne kadar bilançomuzu dış finansman yükü olmaksızın taşıdık."

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim