• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Akfen ile Sanko'dan istihdam seferberliği çağrısına destek

Akfen ile Sanko'dan istihdam seferberliği çağrısına destek
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın:"Yılın ilk yarısında toplam bin kişilik istihdam alanı yarattık. 2017 yılı için planladığımız 6 milyar TL’lik yatırım kapsamı dahilinde yılın ikinci yarısında da benzer bir istihdam alanı yaratacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde dün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş adamlarından destek gelmeye devam ediyor.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, holding bağlı ortaklıkları ve iş ortaklıkları ile toplam 37 bin 231 kişiye istihdam sağladıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını çok pozitif karşıladıklarını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"İstihdamı artırmak için ön şartın yatırımı artırmak olduğunu düşünüyoruz. Diğer firmalar gibi biz de yatırımlarımıza son sürat durmaksızın devam ediyoruz. Ülkemizin geleceğine güvendiğimizi içeride ve dışarıda bütün yatırımcılara gösteriyoruz. Bunun sonucu olarak da yılın ilk yarısında toplam bin kişilik istihdam alanı yarattık. 2017 yılı için planladığımız 6 milyar TL’lik yatırım kapsamı dahilinde yılın ikinci yarısında da benzer bir istihdam alanı yaratacağız."

Konukoğlu dün söz verdi, bugün harekete geçti

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuşması sırasında istihdama ilişkin diyalogda bulunduğu Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Türkiye'nin bu istihdam seferberliğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Konukoğlu, "Bütün dünyada istihdama yönelik zaman zaman durgunluklar oluşabiliyor. Türkiye'de de işsizlik oranı bu aralar arttı. Bunu önlemek için bir çağrıda bulunuldu. Bizler de katıldık. İnşallah böylelikle Türkiye'deki işsizlik sayısında azalma olur." diye konuştu.

Konukoğlu, bu yıl yüzde 5 istihdam sağlamayı düşündüklerini ifade ederek, "Bugün İŞKUR müdürünü de aradım. Öğleden sonra bir toplantı yapacağız. Durumumuza göre de istihdama başlayacağız." dedi.

Yeni yatırımlara hız verilmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, Türkiye'nin kalkınmasının tek çaresinin yeni kuruluşlarla yeni yatırımların yapılması olduğunu söyledi.

Konukoğlu, Türkiye'ye karşı bazı ülkelerin cephe aldığını belirterek, "Devamlı olarak çizmelerimizden aşağı doğru çekiyorlar. Bizim bundan güçlenip çıkmamız lazım. Ayağımızdaki çizmelerin onların elinde kalması lazım." şekilde konuştu.

Türkiye'de şu anda yatırım ortamını kolaylaştıracak çok güzel teşviklerin bulunduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "İnşallah bu teşvikler yerini bulur. Türkiye'de ikinci bir kalkınma hamlesini başlatacak teşvikler var." dedi.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim