• BIST 10727.93
  • Altın 4307.571
  • Dolar 40.6676
  • Euro 46.4273
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C

Yeni ülkelere açılan firmalara 5 yıl destek

Yeni ülkelere açılan firmalara 5 yıl destek
Turquality programında yer alan firmalar, yeni düzenleme ile açılacakları her yeni ülke için 5 yıl boyunca desteklerden yararlanacak.

Ekonomi Bakanlığı, bugün yapılan yeni düzenleme ile Turquality programında yer alan firmaların açılacakları her bir yeni ülke için beş yıl süresince desteklerden faydalanabileceklerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, program ile birlikte hedef ülke bazlı yeni yaklaşıma ilişkin tebliğin bugün Resmi Gazetede yayımlandığı belirtilerek, "Yeni ülke başına 5 yıl boyunca destek olarak nitelenebilecek bu yeni anlayış ile firmaların pazar çeşitlendirmesine gitmeleri hedefleniyor" denildi.

Yapılan mevzuat değişikliği ile bazı yeni faaliyetlere ilişkin kalemlerin de destek programına dahil edildiğine dikkat çekilen açıklamada "Ürün geliştirme konusunda istihdam edilecek mühendis giderleri, ürün teşhir seralarının kira giderleri, depolama hizmetlerine ilişkin giderler, marka tescil yenilemesi ile özellikle ilaç sektörünün talepleri doğrultusunda yurt dışı pazarlara girişte zorunlu olan ruhsatlandırma ve klinik test giderleri destek kapsamına alındı" ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim