• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

DenizBank'tan hisse senedi satışında 2 gün beklemeyi bitirdi

DenizBank'tan hisse senedi satışında 2 gün beklemeyi bitirdi
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Deniz Yatırım, yeni hizmeti "T+0" ile hisse senedi satışlarında paranın hesaba yatması için 2 gün beklemeye son veriyor.

DenizBank açıklamasına göre, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, hisse senedi alım/satımı yapan müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak yeni bir projeye imza attı.

Deniz Yatırım'ın T+0 adlı yeni uygulamasıyla hisse senedi satışları karşılığı olan tutar, daha önce 2 gün olan bekleme süresine gerek kalmadan, anında müşteri hesaplarına aktarılabiliyor.

Söz konusu uygulama, aynı zamanda nakit ihtiyacı olan hisse senedi yatırımcıları için resmi tatiller nedeniyle oluşan daha uzun bekleme sürelerinde de avantaj sağlıyor.

Mevzuat gereği, hisse senetleri piyasasında bir payın satımının bedeli, satıştan 2 gün sonra tahsil edilebiliyor. Pazartesi günü satılan bir hisse senedinin bedeli yatırımcıya çarşamba günü ödenebilirken, Deniz Yatırım'ın yeni uygulamasıyla pazartesi satılan hisse senedinin bedeli aynı gün nakit olarak ödenebiliyor.

Cumartesi ve pazar, işlem günleri arasında sayılmadığı için söz konusu işlem cuma günü yapıldığında nakit dönüşü takip eden salı günü gerçekleşiyor ve yatırımcı bu süre zarfında parasını almak için beklemek durumunda kalıyor. Bekleme süresi, uzun resmi tatiller olduğunda aynı oranda uzayarak yatırımcıların nakit ihtiyacını daha fazla yaşamasına neden oluyor.

T+0 uygulaması, işleyişte yatırımcıların yaşadığı bu soruna çözüm sunarak hisse senetleri satışlarından elde ettikleri tutarı hafta sonları da dahil olmak üzere 7 gün 24 saat kullanmalarını sağlıyor. Satış işlemi internet şubesi üzerinden gerçekleştirilirken, müşteriler hesaplarına anında yatan parayı arzu ettikleri zaman kullanabiliyor.

 "Bankacılık anlayışımızı her geçen gün daha da ileriye taşıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetleri Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cem Önenç, söz konusu projenin sektörde bir "ilk" olduğuna işaret ederek, müşterilerinin, artık zaman kaybetmeden, gün beklemeden hisse senedi satışı sonrası paralarının eş zamanlı olarak hesaplarına geçtiğini bildirdi.

Önenç, şunları kaydetti:

"Kuruluşumuzdan bu yana çözüm odaklı hizmet anlayışımızla müşterilerimizin hayatlarına değer katmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle DenizBank'ın inovasyon alanında üstlendiği öncü rol, hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları gerçekleştirme konusunda hepimizi besliyor. Bankacılık anlayışımızı böylece her geçen gün daha da ileriye taşıyoruz.

Uygulamaya aldığımız T+0 projesi, yatırım literatüründe zaman anlamına gelen T'nin yanına eklenen 0 ile bugünü, şu anı işaret ediyor. Artık eskiden olduğu gibi cuma günü hisse senedini sattığınızda paranızı almak için hafta sonu ve iki iş gününün geçmesini beklemiyorsunuz. Hemen, işlemi yaptığınız anda para hesabınıza yatıyor. Sektörde böyle bir ilke imza atmak mutluluk verici. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de sürecek."

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim