• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

LM Wind Power'ın Bergama'daki tesisinin üretim kapasitesi artırılacak

LM Wind Power'ın Bergama'daki tesisinin üretim kapasitesi artırılacak
LM Wind Power'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Malefijt, "Yatırımlarımızla Bergama'daki rüzgar türbin kanadı üretim kapasitemizi ikiye hatta üçe katlamak istiyoruz" dedi.

İzmir Bergama'da yatırım yapan Danimarkalı rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power'ın Endüstrileşme Başkan Yardımcısı Ben Malefijt, Türkiye'deki kapasitelerini ikiye hatta üçe katlamak istediklerini söyledi.

Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldıktan sonra insanların bu kararlarını sorguladıklarını belirten Malefijit, "Burada 'gerek mavi gerekse beyaz yakalı çalışanlarınızı bulabilecek misiniz?' diye sordular ama şaşırtıcı bir şekilde çalışanlarımız çok iyi bir performans gösterdi ve çok iyi şekilde bir başlangıç yaptık" diye konuştu.

Fabrikanın temelinin 14 Temmuz 2016 yılında atıldığını hatırlatan Malefijit, "Darbe girişiminin olduğu gün Türkiye'den yola çıktım. Bu projeyi geliştirmek istediğimize yönelik açıklamalar da bulunmuştuk. Bana göre kazanmanın yolu dediğini yapıp, yaptığını söylemekten geçer. Darbe girişiminden bir gün önce temel attık, yatırımdan vazgeçmedik" şeklinde açıklamada bulundu.

"Türk ekonomisi sağlam, kapasitemizi katlamak istiyoruz"

Bergama ilçesindeki fabrikayı genişletmek için kurduklarını belirten Malefijit, "Bizim alanımız rüzgar türbinleri için kanat imalatı. Yatırımlarımızla Bergama'daki türbin kanadı üretim kapasitemizi ikiye hatta üçe katlamak istiyoruz." ifadesini kullandı. 

Yenilenebilir enerji alanında Türkiye'nin iyi bir ekonomik temeli olduğunu belirten Malefijit, "Bu fabrikanın kuruluşunda ara sıra zorlu dönemlerimiz oldu. Aslında rekor bir sürede tamamladık diyebiliriz. Şikayet etmek için söylemiyorum, ama bazen hava şartlarına bağlı olarak zorlandığımız oldu. Ayrıca bütün evrakları ve izinleri hatasız halletmek büyük bir iş" dedi.

Malefijit, Çin'de LM Wind Power'ın 4 tesisinin bulunduğunu, Türkiye'de ilk tesisleri olduğunu belirterek, Bergama'daki hevesli ekibin katkısıyla fabrikanın bölgedeki ihtiyaçları karşılamak için çok önemli bir üs olacağını kaydetti. 

"Üretimi 4 katına çıkarma potansiyelimiz var"

Fabrika Direktörü Ozan Mamay da 450 olan çalışan sayısını arttırmak istediklerini belirterek, "Gelecek yıl istihdamımız 500'e yaklaşacak. Fabrikanın bulunduğu alan itibarıyla şu andaki üretimi kapasitesinin 4 katına çıkarma potansiyeli var" ifadesini kullandı.

Türkiye enerjisinin büyük bir kısmını fosil yakıtlardan sağladığına değinen Mamay, "Enerjinin büyük bölümünü de  farklı ülkelerden satın alıyoruz. Neden kendi rüzgarımızı kullanmayalım? Neden kendi doğal kaynaklarımızı değerlendirmeyelim? Biz burada ülkemiz için de bir şeyler yapıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

LM Wind Power'in, GE Yenilenebilir Enerji ile iş birliği çerçevesinde İzmir'in Bergama ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce temelini attığı ve 50 milyon dolara mal olan yeni fabrikasında bu hafta üretime başlanmıştı. 

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim