• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hektaş, cirosunu yüzde 28 yükseltti

Hektaş, cirosunu yüzde 28 yükseltti
Yılın ilk yarısında 13 yeni ürünle satış gelirlerini artıran Hektaş, cirosunu yüzde 28 yükselterek 169,4 milyon liraya çıkardı.

2017 yılının ilk altı aylık bilançosunu açıklayan OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, yılın ilk yarısını hedefleri doğrultusunda tamamladı. Satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırarak 169,4 milyon liraya çıkaran Hektaş’ın net kârı yüzde 28 yükselerek 43 milyon liraya ulaştı. Hektaş’ın kâr artışında, Ar-Ge yatırımları sonucu geliştirdiği ve bu yıl ilk kez piyasaya sunduğu 13 zirai ve hayvansal ilaç büyük rol oynadı. 

Finansal sonuçları değerlendiren Hektaş Genel Müdürü Levent Ortakçıer, “Milli bir ekonomik değer vizyonuyla yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. İlk altı aydaki yatırımlarımızı öngördüğümüz şekilde gerçekleştirdik. Bilanço büyüklüğümüz 283 milyon lirayı buldu. Geçen 6 aya göre net karımız da yüzde 28,2 oranında arttı. Yıl sonuna kadar da yatırımlarımız planladığımız şekilde devam edecek. Özellikle Ar-Ge alanında yaptığımız çalışmaların karşılığını almaya başladık. Çiftçilere ve veteriner hekimlere sunduğumuz yeni ürünler kurumsal olarak bize finansal başarı getirirken, ülkemizin tarım ve hayvancılık alanlarına da verimlilik olarak yansıyor. Ülkemiz tarımına katma değer sağlamaktan dolayı gururluyuz” dedi.

Türkiye’nin yedi bölgesine özel çözüm sunduklarını belirten Ortakçıer, her bölgenin ihtiyacı için ayrı ürün geliştirdiklerini, Ar-Ge çalışmalarının bundan sonra da şirketin odağında olmaya devam edeceğini söyledi.

"Ar-Ge yatırımlarının sonuçlarını almayı hedefliyoruz"

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 76 bin metrekarelik modern üretim tesisine, yılın sonuna kadar bitirmeyi planladığı Ar-Ge merkezini de katmayı hedeflediklerini belirten Ortakçıer, “Hektaş olarak tarım ve hayvan sağlığı konusundaki iddiamızı büyüterek sürdürmeye kararlıyız. Ar-Ge yatırımlarının sonuçlarını önümüzdeki dönemde görmeyi hedefliyoruz. Tohum ve gübre başta olmak üzere ilişkide olduğumuz tüm pazarlarda Hektaş’ın adını göreceksiniz” dedi.

Bu haber toplam 4712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim