• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

TESK'ten 24 bin esnafa eğitim

TESK'ten 24 bin esnafa eğitim
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ADAPTESK kapsamında 7 bine yakını kadın, 24 binden fazla kişiye eğitim verdiklerini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ADAPTESK Projesi'yle verilen eğitimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Esnaf ve sanatkarların çağa ayak uydurabilmeleri, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, yetenek ve becerilerinin artırılarak kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla ADAPTESK Projesi yürüttüklerini anımsatan Palandöken, bu kapsamında Temmuz 2015'ten bu yana 609 genel ve 286 sektörel eğitim verildiğini bildirdi.

24 bini aşkın esnaf ve sanatkara eğitim

Palandöken, Ankara merkez olmak üzere Gaziantep, Mersin, Manisa, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Bursa pilot illerinde 7 bine yakını kadın, 24 bini aşkın esnaf ve sanatkara eğitim verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"ADAPTESK kapsamında verilen eğitimlere en çok katılım 4 bin 788 esnaf ve sanatkarla Mersin'de oldu. Kadınlar arasında en fazla Bursa'daki esnafımız eğitimlere rağbet etti. Bu kentteki 4 bin 668 katılımcıdan 2 bin 293'ü kadınlardan oluştu. Erzurum ve Şanlıurfa'da 'Girişimcilik', Manisa ve Ordu'da 'İletişim', Mersin'de 'Müşteri Memnuniyeti', Gaziantep'te 'İş Sağlığı ve Güvenliği', Bursa'da 'Fotoğrafçılık', Ankara'da 'Güvenli Sürüş Teknikleri' esnaf ve sanatkarlarımızın en çok tercih ettiği eğitim konuları oldu."

Proje kapsamında verilen eğitimler ve eğitim merkezlerinin kapasitelerinin artırılmasının yanı sıra strateji belgesi oluşturduklarının altını çizen Palandöken, "Hazırlanan belge, TESK ve alt teşkilatı için önemli mesajlar barındırmakta ve görevler tanımlamaktadır. Bu çerçevede Konfederasyonumuz gerekli kaynakları harekete geçirmek için başta kamu olmak üzere ilgili tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarla iş birliği halinde güçleri ve kaynakları daha etkin kullanarak çalışmalar yapmaya hazırdır." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim