• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Özbekistan, Türk işadamlarını YİD projelerine çağırıyor

Özbekistan, Türk işadamlarını YİD projelerine çağırıyor
Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldiği çalışma yemeğinde, Türk işadamlarını Özbekistan’da Yap İşlet Devret projelerine davet etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Özbekistan’la karşılıklı ticareti arttırma ve yatırımlara odaklandıklarını belirtirken, Özbekistan’a daha fazla yatırım yapmak istediklerini vurguladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz 10 yılda 3 kattan fazla arttığının altını çizen Hisarcıklığlu, “Bu rakamın potansiyelimizin çok altında olduğunu biliyoruz. Ticarette önemli konulardan biri gümrük geçişleri. Özellikle coğrafyamızda kara gümrük kapıları önem arz ediyor. Bu konuda Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak büyük tecrübemiz var. Dünyanın en hızlı çalışan ve en güvenli sınır kapılarını bir yıldan kısa sürede inşa edebiliyoruz. Bugüne kadar devletimize tek kuruş harcattırmadan, Türkiye’nin 10 gümrük kapısını inşa ettik” diye konuştu.

Özbekistan’ın projelerini yakından takip ettiklerine değinen Hisarcıklıoğlu, gıda sanayi dahil her alanda üretimle ilgilendiklerini belirtti ve “Özbekistan’ın yatırım ortamını daha da iyileştirecek çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Özbekistan’da geçmişte yatırımcılarımızın yaşadığı olumsuzlukları unutmak istiyoruz. Yeni dönemde, yeni işbirliği ve yatırım alanlarına odaklanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov da konuşmasında özellikle turizm, inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri, kimya, makine, tarım ve tekstil alanlarında işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Kuçkarov, Türk işadamlarından yap-işlet-devret projelere katılmalarını isterken, Türkiye’nin bu alanda büyük tecrübeye sahip olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 4778 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim