• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Araç çağırma servisi Creem, halka arzı planlıyor

Araç çağırma servisi Creem, halka arzı planlıyor
Araç çağırma servisi Careem halka arz planlıyor. Türkiye pazarında ilk yılını tamamlayan şirket Careem Kids ile rakiplerinden ayrışmayı hedefliyor.

Dubai'de 2012 yılında kurulan ve Körfez bölgesi başta olmak üzere Kuzey Afrika, Türkiye ve Pakistan dahil 14'ten fazla ülkede, 500 bin 'kaptan'ıyla faaliyetlerini sürdüren araç çağırma servisi Careem, 2017 içinde aldığı son yatırımlarla 1 milyar dolarlık değerlemeyi aştı. Bu yatırımlarla 'unicorn' statüsü kazanan şirket, halka arz planlıyor, ancak bunun hangi ülkede olacağı henüz net değil.

Türkiye'deki faaliyetleri henüz 1 yaşına giren Careem, en yüksek kullanım oranlarına toplu ulaşımın zayıf olduğu Mısır ve Pakistan'da ulaşıyor. En yüksek ciroyu ise Suudi Arabistan'da yapıyor.

Türkiye operasyonlarını birinci yıl dönümüyle birlikte hızlandırmak isteyen şirket agresif büyüme hedefliyor. Pazar paylarının yüzde 35 civarında olduğunu belirten Careem Türkiye Genel Müdürü Dilara Demir Kısakürek, reklam çalışmalarına ağırlık vereceklerini ayrıca orta vadede Bodrum, Ankara gibi bölgelere açılmak istediklerini ifade etti.

"Careem Kids ile rakiplerden farklılaşacağız"

Türkiye stratejilerine ilişkin bilgi veren Kısakürek, yakın zamanda devreye alacakları Careem Kids uygulaması ile rakiplerinden ayrışmak istediklerini söyledi. Careem Kids için bebek koltuklarının satın almasının tamamlandığı bilgisini veren Kısakürek, bu servisin kullanılacağı araçların belirlenmesi için "kaptanların" mülakatlarının sürdüğünü kaydetti.

Dilara Demir Kısakürek, "Ben anneyim. Bu nedenle güvenlik ilk önceliğim. Kaptanlarımızın bu servisi sunabilmeleri için ebeveyn olmaları şartını getirdik, ayrıca bebek koltuğunun nasıl kullanılacağını da bilmeliler" dedi.

Bebek koltuğunun yanı sıra araçlarda çocukları seyahat boyunca eğlendirmek için çeşitli oyuncaklar da bulunacak. Kısakürek bu durumu şu şekilde açıkladı: "Ebeveynler çocuklarının araç içinde huzursuz olmamaları için onları genelde tablet ya da telefonlarla oyalama yoluna gidiyorlar. Bu bebekler ve küçük çocuklar için oldukça sağlıksız bir yöntem. Şu an hangi oyuncakların en iyi sonucu vereceği üzerine çalışıyoruz, kısa süre içinde Careem Kids araçlarında bunlar yer alacak."

Kaynak: Muhammed KAFADAR / DÜNYA

Bu haber toplam 3501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim