• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Mersin Liman masraflarına korona indirimi

Mersin Liman masraflarına korona indirimi
Mersin Uluslararası Limanı’nda koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında liman genelinde alınan tedbirlere ek olarak, ‘transit konteyner ardiye’ ve transit araç fuzuli işgaliye ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 50 arasında indirim yapıldı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Koronavirüs salgını (COVID-19) nedeniyle liman sahasında aldığı önlemleri sıkılaştırarak sürdürüyor.

MIP’den yapılan duyuruya göre; hastalığın yayılmasına engel olmak için liman genelinde hassasiyetle alınan sıkı tedbirlerin ardından, komşu ülkelerle olan sınır kapılarında alınan tedbirler sonucu oluşan uzun bekleme süreleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan transit ticareti desteklemek için de finansal önlemlerin alındığı bildirildi. Çalışma kapsamında transit rejimine tabi yüklerin sevk işlemlerinde yaşanan beklemeler karşısında sektöre destek olmak amacıyla 30 Nisan 2020 tarihine kadar limandan karayolu ve demiryolu ile kapı çıkış veya iç boşaltım yapan veya yapacak olan konteynerlerin ardiye tutarları ve transit yük taşıyan araçların fuzuli işgaliye ücretlerinde yüzde 20 ile yüzde 50 arasında indirim yapıldı.

Transit Konteyner Ardiye işlemlerinde Dry konteynerlerde hali hazırda uygulanmakta olan ilk 7 gün serbest süreye ilaveten, 8 ila 15 gün arası bekleme süresinde yüzde 25, 16 gün ve üzeri bekleme süresinde de yüzde 50 oranında indirime gidildi. Yine soğutma tertibatlı konteynerler için ilk 7 günlük bekleme sürelerinde yüzde 20 indirim uygulanırken 8-15 gün arası bekleme sürelerinde yüzde 30, 16 gün ve üzeri bekleme sürelerinde de yüzde 50 indirim yapıldı. Transit Araç Fuzuli İşgaliye ücretleri ise koşulsuz olarak yüzde 50 indirildi.

MIP Sahasında Salgına Karşı Alınan Teddbirler Artırıldı

Dünya genelindeki tüm limanlar gibi gıda ve tıbbi malzeme vb. hayati yüklerin lojistiğinin devamlılığını sağlayarak rolünü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Mersin Uluslararası Limanı’nda salgınla mücadele kapsamında önemli uygulamalara geçilmişti. ‘Canlı Destek’ ile ‘webdestek@ mersinport.com.tr’ üzerinden hizmet verilmeye başlanması, zorunlu olmayan haller dışındaki giriş/çıkışların ziyaretçilere kapatılması, vardiya dışında kalan personelin uzaktan çalışma sistemine geçirilmesiyle bir yandan kişisel teması asgariye indirirken, bir yandan da 7/24 kesintisiz hizmet verilmeye devam ediyor.

Bu haber toplam 11036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim