• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

UPS, elektrikli araçlarını Londra ve Paris'te kullanacak

UPS, elektrikli araçlarını Londra ve Paris'te kullanacak
ARRIVAL; modüler, sıfır emisyonlu, ağırlığı düşük, 150 mil akü yelpazeli ve gelişmiş güvenlikli 35 adet elektrikli araç (EV) sunacak.

UPS, Londra ve Paris’te denenecek 35 elektrikli dağıtım aracının (EV) en gelişmiş pilot filosunu geliştirmek için İngiltere merkezli teknoloji firması ARRIVAL ile birlikte çalıştığını duyurdu. Bu sıfır egzoz emisyonlu, hafif ağırlıktaki kompozit araçların 150 milden (240 km) fazla akü yelpazesi bulunuyor ki bu oran şu anda serviste olan diğer elektrikli araçlardan önemli ölçüde daha yüksek. Araçlarda aynı zamanda Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) de olacak. Bu da güvenliği arttırıp sürücü yorgunluğunu azaltacak. Bu özellikler, oldukça gelişmiş araç gösterimi ile birlikte sürücüye daha gelişmiş ve bağlı araç sunacak.

UPS gelişmiş teknoloji grubu otomotiv mühendisliği direktörü Luke Wake şu ifadelerde bulundu: “UPS şu anda İngiltere’de ARRIVAL ile birlikte çalışıyor çünkü akıllı elektrikli cihazları fosil yakıta bağımlılığı azaltmaya yardımcı oluyor.Bu, UPS’in emisyonlarımızı azaltmaya yönelik yeni yollar geliştirmesine yardımcı olan öncül bir işbirliği. UPS, otomotiv endüstrisinde inovasyonu teşvik etmek adına global ölçeğini genişletiyor. Bu güçlü teknolojiler için talebi arttırmaya yardımcı oluyoruz. Sonuçta, hizmet verdiğimiz topluluklar için daha güvenli ve daha temiz bir filo elde etmiş olacağız.”

ARRIVAL, UPS’in özelliklerine göre amaca yönelik elektrikli araçlar sağlayan Avrupa’daki ilk ticari araç üreticisi konumunda. 2016 yılından beri, UPS ve ARRIVAL farklı boyutlarda prototipler üretiyor ve ilk araçların bu yıl içinde yola çıkması bekleniyor.

ARRIVAL CEO’su Denis Sverdlov: “Hareketli şehirlerimizde, temiz ve sessiz teslimatlar yapmak için tasarlanan uygun fiyatlı, modüler ve tamamen elektrikli dağıtım araçları geliştirmek için UPS ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.Yeni aracın benzersiz geniş cepheli ön penceresiyle hem sürücünün hem de bisikletlilerin ve yayaların güvenliğini arttıran daha geniş bir görüş alanı sunuyor.”

Elektromobilite ve alternatif teknolojili araçlar UPS için bir öncelik. Alternatif itiş gücüyleçalışan dünya çapında 9000’den fazla araca sahip UPS, tüm lojistik endüstrisinde en geniş özel ve en çeşitli alternatif yakıt ve ileri teknoloji filosuna sahiptir.

UPS Avrupa sürdürülebilirlik direktörü Peter Harris, “Bu girişim, UPS’in şirket tesisleri ve filoları için küresel karbon azaltımı amaçlarına ulaşmasına yardımcı olacak” ifadelerinde bulundu. “İş ortaklarımızla, topluluklarla ve müşterilerimizle inovasyonu teşvik etmek adına çalışmaya devam edeceğiz, böylece endüstri daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru gidecek.”

UPS geçen ay, Camden’deki Londra merkez deposunda güç tedarik sisteminde pahalı bir yükseltme ihtiyacı olmadan tüm elektrikli araç (EV) filosunu eş zamanlı olarak şarj etme güçlüğünü aşan radikal bir yeni şarj etme teknolojisi kurduğunu duyurdu.

UPS’in elektrikli araçlarla olan geçmişi eskilere dayanıyor. Filosuna bu araçları ilk kez 1930’larda ABD’de kattı ve 2001 yılında modern elektrikli araçları yeniden tanıttı. Şu anda UPS’in Avrupa’da kullanılan 300’den fazla elektrikli aracı, neredeyse 700 hibrit elektrikli aracı bulunuyor.Yakın zamanda UPS, -geniş ölçekli filo edinmede önemli bir engeli ortadan kaldıran ve endüstride bir numara olan- konvansiyonel yakıtlı kamyonlardaki maliyetlerle yarışacak fişe takıp şarj etmeli 50 elektrikli kamyon almayı planladığını duyurdu. Şirket, sıfır egzoz emisyonuyla araçları her yönüyle tasarlamak için WorkhorseGroup, Inc ile işbirliği yapıyor. Ayrıca, geçen Aralık ayında UPS 2019’da Tesla tarafından üretilecek 125 yeni tam elektrikli tır sipariş etti. Bu, şimdiye kadarki en yüksek ön sipariş oranı.

Ek olarak, geçen Eylül ayında UPS, ABD’de eCanter denilen Daimler TrucksFuso markasından üç orta ağırlıkta elektrikli kamyon kullanmaya başlayan ilk ticari müşteri olacağını da duyurdu.

2009’dan beri UPS, alternatif yakıt ve ileri teknoloji araçlar için 750 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. UPS, 2016’da (beklenenden tam bir yıl önce)alternatif yakıtlı ve ileri teknoloji araç filosunu kullanarak 1 milyar mil (1.6 milyar kilometre) yol kat etme amacına ulaştı.

Bu haber toplam 43171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim