• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Yakıt, Gürbulak hariç tüm kapılarda fahiş fiyatla satılıyor

Yakıt, Gürbulak hariç tüm kapılarda fahiş fiyatla satılıyor
2006 yılında ÖTV ve KDV Kanunlarındaki değişiklik ile ihracat yükü taşıyan tırlara sınır kapılarında satılan akaryakıta ÖTV ve KDV muafiyeti getirilirken, akaryakıt satışı yapacak istasyonların kar marjı, en fazla yüzde 8 olacak şekilde düzenlendi.

Sınır kapılarında ÖTV ve KDV’den müstesna edilmiş akaryakıt satış fiyatları arasındaki farklılıklar ile ilgili konuşan Recai Şen; “Sınır kapılarında ÖTV ve KDV’den müstesna edilmiş akaryakıt satışı yapan istasyonların satış fiyatları incelendiğinde ilgili kanun maddesine uyulmadığı çok net anlaşılmaktadır. UND tarafından işletilen Gürbulak Sınır Kapısı diğer sınır kapılarıyla karşılaştırıldığında, petrol dağıtım merkezlerine en uzun mesafeye sahip olması sebebiyle en yüksek lojistik maliyete sahip istasyon konumunda olmasına karşın en düşük fiyatla satış yapan kapıdır. An itibari ile 3,11 TL’den yakıt satan ve yakıt stokunun bitmesi akabinde yeni zamlar ile birlikte 3,88 TL’ye satış yapacak olan Gürbulak Sınır Kapısı ile diğer sınır kapıları arasında 1 TL’lik fark bulunmaktadır. Bu fark izahı mümkün olmayan ve kuralları hiçe sayarcasına %8’lik kar sınırının çok daha ötesinde karlar ile sektörü ve ülke ihracatını baltalayan bir anlayışın tezahürüdür. Denetimlerin yapılmaması ve %8’lik kar marjına uymayan firmaların faaliyetlerine devam edilmesi, bu sorunun giderek büyümesine neden oluyor” dedi.

Yakıt Satışlarındaki Fahiş Fiyatların İhracat Olan Etkisi 120 Milyon TL Kayıp

Yakıt satışlarındaki değişikliğin sektöre ve ihracatçılara olan yansımasına değinen Recai Şen; “Yakıt satışlarındaki %8’lik kar sınırına uymayan firmaların 1 Ocak ila 16 Ağustos tarihleri arasında sektörün ve dolayısı ile ihracatçılarımızın cebinden çaldıkları meblağ 120 Milyon TL. Bu değişmez ise sene sonuna kadar taşımacılarımız ve ihracatçılarımız üzerinden elde edilecek ilave ve haksız kazanç miktarı 200 Milyon TL’yi bulacak.” dedi.

İlgili Tüm Kamu Kurumlarımızı Göreve Çağırıyoruz

Sınır Kapılarındaki Vergisiz Akaryakıt Satış Fiyatlarının Acilen Denetlenmesi Gerekiyor!

Sınır kapılarında yapılan vergisiz yakıtın ekonomiye olan etkilerine ve kayıplara değinen Recai Şen; “Yüksek fiyatlı satış yapan akaryakıt istasyonlarında denetim yapılması ve herhangi bir usulsüzlük

tespitinin de en ağır şekilde cezalandırılması şart. Son dönemdeki ekonomimize yapılan saldırılar kapsamında devletimizin yanında olan taşımacılık sektörünü ve taşıdığı yükün sahibi ihracatçılarımız direkt olarak hedef alan bu anlayışın yıkılması için mücadelemizi var gücümüz ile sürdüreceğiz. Devletimizi, sektörümüzün ve ihracatçılarımızın cebine göz diken bu anlayışı ortadan kaldırması için acil şekilde göreve çağırıyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Bu haber toplam 39869 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim