• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

UND: Ticaret savaşından güçlenerek çıkacağız

UND: Ticaret savaşından güçlenerek çıkacağız
UND Yönetim Kurulu son dönemlerde Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılar karşısında hep birlikte verilecek ortak mücadele ile bu durumdan güçlenerek çıkılacağını ifade etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu, ekonomideki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada “Ülkemizi gerek siyasi gerek ise ekonomik olarak hedef alan eylem ve yaptırım uygulamalarına karşı Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu pek çok defa kanıtladık. Son dönemde ülkemize yönelik ekonomik saldırılar karşısında hep beraber verdiğimiz mücadeleden daha da güçlenerek çıkacağımıza inancımız tamdır. Gerek ekonomimizin sağlam altyapısı ve kurumsal örgütlenişi gerek ise tüm sektörlerimizin dinamik yapısı ile ortaya koyduğu sinerji, hedeflere ulaşmada önümüzdeki tüm engelleri ortadan kaldıracaktır” denildi

Ulaştırma sektörünün ekonomiye verdiği katkılara değinen Yönetim Kurulu, “Güçlü filosu ile yılda yaklaşık 1.2 milyon sefer üzerinden 71 ülkeye ihracatımızı taşıyan sektörümüz, ihracat ile kalkınan ülkemiz için stratejik öncelikli bir sektör konumundadır. Ülkemizin 500 milyar dolarlık 2023 yılı hedefine ulaşması için 2017 yılında 15 milyar dolar olarak verdiğimiz katkı bu yıl daha da artacaktır. Bu başarıda devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile desteği her daim şükranla karşılanmıştır.

Nitekim, Rusya ile yapılan son resmi görüşmelerde TIR ve kamyon şoförlerimize, iş adamlarımıza, resmi pasaport sahiplerine ve servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda sağlanan haklar kamu-özel sektör işbirliği ile sağlanabilecek başarılar konusunda mükemmel bir örnek teşkil etmiştir." değerlendirmelerini yaptı.

Bu haber toplam 38359 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim