• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Alışan Lojistik, Balkanlar’daki etkinliğini artırdı

Alışan Lojistik, Balkanlar’daki etkinliğini artırdı
Lojistik pazarına yönelik uluslararası taşımacılık, yurtiçi dağıtım, depo antrepo operasyonları, likit ve enerji lojistiği, intermodal taşımacılık operasyonlarıyla bunlara bağlı katma değerli hizmet üreten Alışan Lojistik, Balkanlar’da etkinliğini artırdı

Avrupa’da geniş bir acente ağına sahip olduklarını belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, yurtdışı taşımalarında daha çok Orta Avrupa’nın öne çıktığını söyledi. Ağırlıklı olarak Benelüks ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’ya sevkiyat gerçekleştirdiklerini açıklayan Alışan, öte yandan CIS ülkeleri ve Ortadoğu’ya yönelik lojistik hizmet verdiklerini, son yıllarda likit taşıma filosuyla Balkanlar'da yoğun taşıma potansiyeli yakaladıklarını bildirdi.

Alışan Lojistik olarak sahip oldukları geniş yurtdışı acente ağı sayesinde günlük sevkiyatlarla Avrupa ülkelerine ithalat ve ihracat taşımaları gerçekleştirdiklerini açıklayan Damla Alışan; Avrupa, Ortadoğu ve CIS ülkelerine öz mal veya tedarik araçlarla hizmet verdikleri, taşımalarının yaklaşık yüzde 40’ını yurtdışı operasyonlarının oluşturduğu bilgisini verdi.

2018 yılını yüzde 40 büyümeyle tamamladı

Sektörde 34 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını belirten Damla Alışan, sahip oldukları güçlü araç filosu ve ekipman donanımı, Ar-Ge grubu, yurt içi ve dışına yayılmış hizmet ağı, yüksek kapasiteli depo ve antrepolar, müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarına küresel ölçekte çözümler getirdiklerini, müşterilerin ihtiyaçlarına farklı otomasyonlarla cevap verdiklerini kaydetti.

Hedeflerini gerçekleştirdikleri 2018’i, yaklaşık yüzde 40 büyüme ile tamamladıklarını açıklayan Alışan, “Global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak alanında uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm kanalları en pratik çözümlerle sunmaya devam ettik. Bu süreçte uluslararası taşımacılık, yurtiçi dağıtım, depo antrepo operasyonları, likit ve enerji lojistiği, intermodal taşımacılık operasyonları ile bunlara bağlı katma değerli hizmetler ürettik. Entegre lojistik hizmetleri alanındaki konumumuzu koruduk” diye konuştu.

alisanlojistik_damlaalisan_damla_alisan_alisan_lojistik.jpg

Tüm iş süreçlerini dijitalleştirecek

Alışan Lojistik olarak tehlikeli madde lojistiğiyle ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olduklarını aktaran Damla Alışan, bu alandaki çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini vurguladı.

Endüstri 4.0 ile birlikte Endüstri 5.0’a giden yolda, Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının tüm şirket çalışanlarına benimsetilebilmesiyle gerçekleşebileceği inancında olduklarını söyleyen Alışan, şöyle konuştu:

“Biz 'İnovasyon geleceğe taşır' mottosuyla yola çıkarak Ar-Ge merkezimizi hayata geçirdik. Ar-Ge çalışmaları kapsamında firmamızın sahip olduğu inovatif yaklaşım ile tüm iş süreçlerimizi dijitalleştirmek ve eş zamanlı olarak müşterilerimize yaşattığımız deneyimleri ve mobilleştirme olanaklarını geliştirmek, öncelik verdiğimiz konuların başında geliyor. 2018’de intermodal taşımacılık sistemini aktif olarak kullanmakla birlikte, müşterilerimize en hızlı ve en az maliyetli yollarla lojistik servis sağlayabilmek adına intermodal sistemimizi geliştirdik.”

Araç filosunu büyütme ve gençleştirme çalışmaları sürüyor

Toplam 265 bin palet depolama kapasitesiyle Marmara, Trakya, Ege ve Çukurova ile birlikte tüm İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet verdiklerini açıklayan Damla Alışan, özellikle tehlikeli madde lojistiği ve kimyasallarla ilgili sektörde öncü konumda bulunduklarını ifade etti.

Kimya sektörünün en önemli başlıklardan olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahip olduklarını kaydeden Alışan, 450 adet araçtan oluşan öz mal araç filolarını ihtiyaçlar doğrultusunda düzenli olarak büyütme ve gençleştirme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bu haber toplam 10370 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim