• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Aras Kargo’dan sokak hayvanları için su kabı

Aras Kargo’dan sokak hayvanları için su kabı
Aras Kargo, bunaltıcı yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için bu yıl da seferber oldu.

Çevre dostu uygulamaları kadar sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla da dikkat çeken Aras Kargo, bunaltıcı sıcakların bastırmasıyla birlikte hayvanların susuz kalmasını engellemek amacıyla tüm şube, bölge müdürlükleri ve transfer merkezleri önünde daha önce olduğu gibi bu yıl da su kabı bulundurmaya başladı. Aras Kargo, 2015 yılında başlattığı bu uygulamayla şimdiye kadar 10 bine yakın su kabı dağıttı.

Aras Kargo’nun daha yaşanılabilir bir dünya vizyonuyla çalışmalarına devam ettiğini anlatan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, “Sokaktaki minik dostlarımızın oldukça zorlu olan yaşam mücadelesi yaz aylarının gelmesiyle daha da ağırlaşıyor. Su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına destek olmak ve onların bu dönemi daha kolay atlatmasını sağlamak amacıyla Aras Kargo olarak yıllardır tüm bölge müdürlüklerimiz ve transfer merkezlerimiz önünde su kabı bulunduruyoruz” diye konuştu.

 

Aras Kargo’nun topluma değer katma ve çevreyi koruma odaklı projelerine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirten Ayyarkın şunları söyledi: “2014 yılında oluşturduğumuz Doğa Dostu Araslar platformu ile Türkiye’nin kıyılarını temizleyerek şimdiye kadar toplam 3 ton atığın denizlerimize karışmasını engelledik. 8 yıl önce Türkiye’nin en büyük elektrikli araç filosunu kurarak karbon salınımını önemli ölçüde azalttık. Transfer merkezlerimizde kullandığımız LED aydınlatma ve fotosel sistemleriyle yüzde 25 enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra kargo poşetlerimizde doğa dostu malzemeler kullanıyoruz.” Aras kargo geçtiğimiz kış ayında da sokak hayvanları için kullanılmış kargo kolilerinden nasıl  kedi evi yapılacağına dair video yayınlamıştı.

 

Bu haber toplam 7006 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim