• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ücretsiz Kargo Seçeneği E-ticarette Rekabeti Artırıyor

Ücretsiz Kargo Seçeneği E-ticarette Rekabeti Artırıyor
KOBİ E-ticaret Raporu’na göre ücretsiz kargo hizmeti sunan mağazaların oranı %11 artarak %49’a ulaştı.

2018’de %18 büyüme kaydeden global e-ticaret hacmi yaklaşık 3 trilyon dolara yükselirken, Türkiye’de ise %42 büyümeyle 60 milyar liraya ulaştı. Tüketicilerin internet alışverişlerinde satın alma kararını etkileyen unsurları incelediklerini belirten e-ticaret altyapı sağlayıcısı Ideasoft CEO’su Seyhun Özkara, “%49’luk oranla tüketicinin en büyük beklentisi ‘para iade’ seçeneği olarak karşımıza çıktı. Beğenilmeyen ürünün değiştirilmek üzere aynı gün geri gönderilmesi ise %45 oranla ikinci sırada yer alıyor. ‘Ücretsiz kargo' seçeneği ise %44 oranla üçüncü sırada yer alıyor.

Aynı gün teslimat seçeneği revaçta

E-ticaretin dünya genelinde yaygınlaşması ile birlikte tüketicilerin özellikle ürün teslimatı konusundaki beklentileri de arttı. E-ticaret sitelerindeki “aynı gün teslimat” ve “ücretsiz kargo” seçenekleri, rekabet konusunda avantaj sağladığı için önem taşıyor. Aynı gün teslimat beklentisinin giderek standart bir uygulamaya dönüşmeye başladığı günümüzde, şirketler de teslimat konusunda farklı çözümler üretiyor. Gelişmiş birçok pazarda yer alan Amazon gibi şirketler, büyük şehirlerin yakınına kurdukları dağıtım ağları ve drone ile müşterilerine aynı gün teslimat olanağı sunmak için çalışmalar yürütüyor. Müşterilerin, ürünlerini talep ettikleri belli noktalardan teslim almalarını sağlayan yöntemlerin ise Avrupa'da yaygın olarak kullanılmaya başlaması öngörülüyor.

Türkiye’deki online alışverişlerin yarısında kargo ücretsiz

Ideasoft’un 2018 KOBİ E-ticaret Raporu verilerine göre, 2017 yılında internetten yapılan alışverişlerin %38’inde ücretsiz kargo imkanı sunuldu ve bu oran 2018 yılında %49’a yükseldi. E-ticaret siteleri kargo ücretini karşılayarak rekabette öne çıkmayı amaçlarken, tüketicileri de satın alma davranışı için motive etmeye çalışıyor.

E-ticaret şirketlerine kargo ve lojistik desteği

Kargo ve teslimat süreçleri bu kadar önemli olunca e-ticarete adım atan şirketlerin bu süreci yönetme şekli de önem taşıyor. Şirketlere bu konuda etkili ve kolay çözümler sunduklarını ifade eden Seyhun Özkara “Bir teknoloji şirketi olarak Ideasoft, müşterileri için e-ticarete ait süreçleri kolaylaştırmak, iş gücü ve zaman kaybını azaltmak, inovatif çözümlere müşterilerini kolay ve hızlı yoldan adapte edebilmek adına farklı entegrasyonlar kullanıyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere e-ticaret altyapımızı kullanan yaklaşık 7.000 sanal mağazanın; siparişlerini hızlı bir şekilde kargo şirketine iletmesine ve müşterilerine süreçle ilgili bilgi vermesine yardımcı oluyoruz.

Bu haber toplam 10182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim