• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Embraer ile Elroy Air'den otonom kargo taşımacılığı

Embraer ile Elroy Air'den otonom kargo taşımacılığı
Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, hava kargo operasyonu gerçekleştiren drone'lar için Elroy Air ile iş birliği anlaşmasına imza attı. Şirketin amacı drone'lar ile otonom kargo taşımacılığı yapmak.

Brezilya merkezli uçak üreticisi Embraer'in inovasyon yapmaya odaklı alt markası EmbraerX önemli bir anlaşmayla otonom hava kargo taşımacılığı alanına adım attı. EmbraerX, San Francisco merkezli drone üreticisi Elroy Air ile yaptığı anlaşmayla bu alanda faaliyet göstermeye başlayacak.

Embraer markasıyla daha çok kısa mesafeli uçuşlara hitap eden ve yerel havayolları markalarına yolcu uçağı satan Brezilyalı uçak üreticisi, tıpkı büyük rakipleri Boeing ve Airbus gibi pazarda var olmak adına drone'larla ilgileniyor. Otonom hava taşımacılığı için kendisine önemli bir ortak alan Embraer, dikey iniş ve kalkış yapabilen, havalimanına ihtiyaç duymayan drone'lar ile hava kargo taşımacılığı pazarında öne çıkan bir isim olmaya çalışacak.

Elroy Air tarafından hali hazırda geliştirilmiş olan bir drone'u kullanacak olan Embraer, havacılık alanındaki markasını ve tecrübesini kullanarak projeye önemli bir katkı sağlayacak. Lojiport'un haberine göre, 2016 yılında kurulan Elroy Air'in hali hazırda elektrikli, dikey iniş ve kalkış yapabilen bir kargo drone modeli bulunuyor. 

Girişimin, The Chaparral adını verdiği hava aracı, 114 ile 227 kilogram arasında kargo kapasitesine sahip ve menzili ise yaklaşık 500 kilometre civarında. Geçtiğimiz yılın yaz aylarında test uçuşlarını gerçekleştiren Elroy Air, şimdi de Embraer gibi uçak üreten önemli bir markanın rüzgarını da arkasına almayı başardı. Havacılık ve hava taşımacılığı konusunda vizyoner adımlar atan Embraer, FlightPlan 2030 adı altında kaleme aldığı çalışmaları kapsamında vizyonuna katkı sağlayacak ortaklıklar ve satın almalar yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Şirketin, ABD'li bu drone girişimi ile yaptığı ortaklık da buna güzel bir örnek olmuş durumda.

Bu haber toplam 14200 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim