• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Borusan Lojistik teslimatta yeni bir iş modeli başlattı

Borusan Lojistik teslimatta yeni bir iş modeli başlattı
İnternet alışverişlerinde yaşanan teslimat sorunlarına çözüm sunmak için esnek ve güvenilir bir teslimat modeli olan Bukoli’yi geliştiren Borusan, 6 ayda 10 bin paketi müşterisine ulaşmayı başardı.

Borusan Lojistik, internet alışverişlerinde yeni bir teslimat modeli Bukoli’yi tanıttı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen lansmana Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Borusan Lojistik Türkiye Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal, Bukoli Proje Müdürü Hakan Arıkan ile çok sayıda Borusan çalışanı ve davetliler katıldı. 

İLK ADIM 3 YIL ÖNCE ATILDI

Bukoli’nin tanıtım toplantısında konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, yeni inovasyon markası Bukoli için “Yenilikçi ürün, hizmet ve iş modelleri geliştirmek Borusan’ın ana stratejilerinden biri. 3 yıl önce bu yönde ilk adımları attık. Yarattığımız inovasyon markalarıyla çözüm odaklı yenilikler sunmayı hedefliyoruz. Borusan Lojistik’in e-ticaretin ruhuna uygun bir iş modeli olarak sunduğu Bukoli, sektörün en büyük ihtiyaçlarından biri olan esnek teslimat çözümünü sağlamaya hazır” dedi.

AGAH UĞUR: “ŞİMDİYE KADAR 6 AYDA TOPLAM 10 BİN PAKET MÜŞTERİSİNE ULAŞTI”

Agah Uğur, Bukoli’yi “İnternet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin yaşadığı teslimat sorunlarına cevap vermek için geliştirilmiş alternatif, güvenilir ve esnek bir teslimat modeli” olarak tanımladı ve şöyle devam etti: “Dünyada şehirleşme oranının artması ve insanların her türlü hizmetten beklentilerinin artmasıyla e-ticaret ve teslimattan beklentiler de değişti. E-ticaretten alışverişin yoğun olduğu tüm ülkelerde e-ticaret firmaları benzer çözümler sunuyorlar. Teslimat ve e-ticaret sektörü paralel büyüyor. Ancak dünyada benzer modeller olsa da bire bir bizim gibi mahalle esnafı ile çalışan bir model yok. Dünya örnekleri genelde zincir mağazalar ve daha büyük yapılar ile anlaşmışlar. Bu kadar esnaf sıcaklığında bir model bulunmuyor. Bukoli geliştirdiği model ile esnafa ve e-ticarete sağladığı faydalara ilave olarak, kullanıcılara kolilerine istedikleri zaman kavuşabilecekleri bir çözüm sunuyor. Şimdiye kadar 6 ayda toplam 10 bin paket müşterisine ulaştı ve bugüne kadar Bukoli’yi tercih eden insanların yüzde 95’i yeniden tercih edeceğini ifade etti, bu da Bukoli’nin sektörde önemli bir ihtiyaca çözüm olduğunu gösteriyor.”

KAAN GÜRGENÇ: “BUKOLİ’Yİ TERCİH EDEN KULLANICILARIMIZI 500 METREDEN FAZLA YÜRÜTMEYECEĞİZ”

Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç de Bukoli’nin herkes için kazançlı bir model olduğuna ifade etti. Bukoli’nin tüketiciler, e-ticaret firmaları ve esnaf için ‘Kazan- Kazan’ fırsatı yaratan yepyeni bir teslimat modeli olduğunu vurgulayan Kaan Gürgenç şunları söyledi: “İnternet alışverişi yapan tüketiciler, internet siparişlerinde Bukoliyi tercih ederek, ister yollarının üzerindeki esnaflardan, ister 7/24 çalışan ve teslimat yapan akıllı makinelerden, gece gündüz, hafta içi hafta sonu demeden ürünlerine kavuşuyorlar. Evde veya ofiste koli bekleme derdinden kurtuluyorlar. Yani, Bukoli ile ‘sen kolini değil, kolin seni bekliyor’. Bukoli noktası olan esnaf, bir yandan müşteri trafiği artarken diğer yandan da ek gelir kazanıyor. E-ticaret firmaları tüketicilerine esnek saatlerde ürününün teslim alınabileceği, internet alışverişlerine odaklı yepyeni, sorunsuz bir model sunmuş oluyor. Böylelikle e ticaret firmaları teslimata dayalı problemlerden dolayı internetten alışveriş yapmayan yeni bir müşteri kitlesine de ulaşma şansı yakalıyorlar.

Hedefimiz; 5 yılda İstanbul’da 2 bin 500 noktaya ulaşarak Bukoli’yi tercih eden kullanıcılarımızı 500 metreden fazla yürütmemek ve paralelde Türkiye’nin önde gelen büyük şehirlerinde de (İzmir, Ankara, Bursa, Antalya) Bukoliyi hızlı bir şekilde devreye almak. Şimdiden 9 e-ticaret markasıyla yaptığımız işbirliklerinin – 1v1y.com, Babil.com, hızlıal.com, kitapyurdu.com, e-bebek.com, sachane.com, bikutumutluluk.com, evidea.com ve lilakutu.com – sayısını arttırmak, 7/24 teslimat yapan akıllı makinelerimizi (locker) merkezi noktalarda konumlandırmak. Tüm bu çalışmalar için toplam 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda, yayılım planımız tam hız ile sürmekte. Markafoni ile de anlaşmalarımızı yaptık, yakın bir tarihte çalışmaya başlıyoruz. İDO ile Borusan Lojistik olarak, farklı hizmet alanlarımız için iyi bir işbirliği içindeyiz. Bukoli için de İDO ile bir anlaşma yaptık. Yaptığımız anlaşma neticesinde, akıllı makinelerimizi İDO iskelerine yerleştirerek Ekim ayı ikinci çeyreği itibarı ile kullanıma açıyoruz” 

6 BİN ESNAF İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Borusan Lojistik Türkiye Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal ise, Bukoli’nin dağıtım noktası ağının oluşturulması için İstanbul’da 6 bin esnaf ile görüştüklerini ve 480 tanesinin şu an oyunun içinde olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 3401 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim