• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Dilucu Gümrük Kapısı törenle açıldı

Dilucu Gümrük Kapısı törenle açıldı
Dilucu Gümrük Kapısı, düzenlenen törenle açıldı.

Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından modernize edilen Dilucu Gümrük Kapısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katıldığı törenle hizmete açıldı.​

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Dilucu Gümrük Kapısı'nın temelinin yaklaşık 1,5 yıl önce atıldığını belirterek, böyle bir işe vesile olduğu için eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya teşekkür etti.

Bakan Aşcı'nın da bürokrat olduğu dönemlerden bugüne kadar gümrük işleri konusunda çok emeğinin bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Iğdır'ın hizmeti hak eden bir il olduğunu söyledi.

 İhracat, istihdam ve üretimin arttığı yerde zenginliğin de artacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Dilucu ile Iğdır'ın geleceği çok daha parlak olacak" dedi.

 Dünyada üretimin yüzde 60'ının Türkiye'nin doğusundaki ülkelere kaydığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bu anlamda küresel ticaretin geçiş köprüsü konumuna geleceğinin altını çizdi.

 Gümrük kapıları konusunda bu zamana kadar 725 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, yenilenen gümrük kapılarının navlun maliyetlerini azaltması nedeniyle özel sektörün yıllık 410 milyon lira tasarruf ettiğini sözlerine ekledi.

Bakan Aşcı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı da geçen ay uğradıkları bombalı terör saldırısında şehit olan Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli 13 polise Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin 23 çeyrektir kesintisiz olarak büyüdüğünü belirten Aşcı, ülke ekonomisinin 2002-2014 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 5 büyüme gösterdiğini kaydetti. Söz konusu büyüme rakamlarının yeterli görülemeyeceğini ifade eden Aşcı, "Ticaret erbabımız durmamalı, büyümeli" diye konuştu.

Dış ticaretin, ticaretin önemli bir unsuru olduğunu dile getiren Aşcı, rekabet gücüne sahip ülkelerin küresel hasıladan daha fazla pay aldıklarına dikkati çekti.

Bakanlık olarak Türkiye'yi ticaretin daha kolay ve güvenli yapıldığı bir ülke konumuna getirmek için çabaladıklarını anlatan Aşcı, "Gümrük hizmetlerini çok hızlı ve etkin bir şekilde sürdürebilmek, sınır kapılarındaki beklemeyi azaltmak için işte bu kapıları yapıyoruz, tesisleri modernleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 5632 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim