• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Sabancı Üniversitesi ve UND’den lojistikte stratejik iş birliği

Sabancı Üniversitesi ve UND’den lojistikte stratejik iş birliği
Sabancı Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) stratejik iş birliği ile Lojistik Laboratuarı’nı hayata geçiriyor.

Sabancı Üniversitesi ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) stratejik bir iş birliği ile “Lojistik Laboratuarı” hayata geçirilecek. UND binasında konumlandırılacak Lojistik Laboratuarı’nın imza töreni, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ve UND Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu katılımıyla 25 Aralık 2015, Cuma günü Minerva Palas’ta gerçekleşecek.

Toplantının açış konuşmasını Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin yapacak. Prof. Dr. Ülengin konuşmasından dünyada ve Türkiye’de lojistiğin öneminden bahsedecek. Ardından, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker söz alacaklar. Son olarak Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Bozkaya bir konuşma yapacak. Doç. Dr. Burçin Bozkaya, Sabancı Üniversitesi içinde kurulan ve Türkiye’de ilk ve tek olan Behavioral Analytics & Visualization Lab ile Lojistik Laboratuarı arasındaki ilişkiyi anlatacak. Konuşmaların ardından imza törenine geçilecek.

Stratejik iş birliği kapsamında UND, Lojistik Laboratuarı’nda yürütülecek veri analizi çalışmalarına sayısal veri ve dokümantasyon sağlayacak, aynı zamanda Türkiye lojistik sektörünün rekabet gücünün artırılmasına yönelik proje fikirleri geliştirerek araştırma gündemi oluşturacak. Laboratuarın; Türkiye’nin lojistik ve ulaştırma alanındaki taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm ve lojistik rekabet düzeyinin arttırılması vb konularda karşılaşılan sorunlarının ortaya konulmasında, çözüm için gerekli bilgi ve veri entegrasyonunun sağlanmasında, çözüm arayışları sırasında sektördeki firmalar ile temas kurularak yapıcı çözümlerin bulunmasına çalışılmasında son derece etkili bir rol oynaması ve önemliaraştırma projelerine ön ayak olması hedefleniyor.

Laboratuarın Akademik Başkanı Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) Direktörü ve Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Volkan Özgüz olacak. Sektörel Başkanı ise UND Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu olacak. Laboratuarın direktörlüğünü de Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin üstlenecek. Laboratuarın eş direktörlüğünü UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, sektör koordinatörlüğünü de UND İcra Kurulu Üyesi Erman Ereke yürütecek.

Laboratuarda Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Doğuş Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden de akademisyenler araştırma uzmanı olarak yer alacak.

Bu haber toplam 13575 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim