• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

UTİKAD Asyaport’u ziyaret etti

UTİKAD Asyaport’u ziyaret etti
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Mart ayı yönetim kurulu toplantısını Asyaport’ta gerçekleştirdi.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin; Asyaport Limanı’nın, hem Türkiye’nin dış ticaretinde hem de Türkiye üzerinden transit ticarette önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Tekirdağ Barbaros’ta 320 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen 2,5 milyon TEU elleçleme kapasiteli konteyner limanı Asyaport, 1 Mart Salı günü UTİKAD Yönetim Kurulu’nu ağırladı. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve liman yöneticileri ile görüşen UTİKAD Yönetim Kurulu üyeleri, limanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Medlog ve MSC firmalarının yetkilileri de hazır bulundu.

UTİKAD’ın 400’ün üzerindeki üyesinin ürettiği 5 milyar dolarlık ciro ve elli binin üzerinde doğrudan istihdamına ek olarak 30 yıllık geçmişinden aldığı güçle Türkiye’nin lojistik sektöründeki çatı sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin; “UTİKAD’ın üye yapısına baktığımız zaman tüm taşımacılık modları ile lojistik sektörünün gelişimine katkıda bulunan bütün firmaları kapsadığını görüyoruz. Taşıma işleri organizatörlerinden hava kargo acentelerine, liman işletmelerinden uçak sahibi firmalara, RO-RO taşıması yapan firmalardan hızlı kargo firmalarına, gümrük müşavirliği firmalarından antrepo işletmecilerine, transit teminat firmalarından lojistik yazılımı üreten firmalara kadar lojistik sektöründe geniş bir yelpazeyi kapsayan bir yapıyız” diye konuştu.

Asyaport Limanı’nın Marmara’da çok önemli bir yeri olduğunu belirten Erkeskin; Ahmet Soyuer’in memleketine sadece bir liman kazandırmadığını aynı zamanda dünyanın ikinci büyük armatörünün Türkiye’yi üs olarak seçmesini sağladığını belirtti. Erkeskin, “Bu özelliği ile Asyaport bir liman olmanın ötesinde ticaret yollarının merkezinde yer alan Türkiye’nin lojistik imkanlarını geliştiren çok önemli bir yatırım olma özelliği taşıyor. Asyaport hem Türkiye’nin dış ticareti açısından hem de Türkiye üzerinden gerçekleşecek transit ticaretin gelişimi açısından çok önemli bir kazanım. Bu önemli yatırım Türkiye’de elleçlenen konteyner taşımasının artmasına dolayısıyla lojistik hizmetlerin gelişmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda ülkemizin hizmet ihracatı açısından önemli bir adım olacak” dedi.

Asyaport Başkanı Ahmet Soyuer, UTİKAD Yönetim Kurulu üyelerini limanlarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Asyaport projesini sadece bu limandan gelir elde etme amacıyla hayata geçirmediklerini, Tekirdağ’a ve ülkeye katkı sağlayacak, çevreye ve sosyal yapıya duyarlı, bölgenin istihdamına ve gelişimine olumlu etkileri olacak bir sorumluluk projesi olarak değerlendirdiğini belirtti.

UTİKAD Heyeti Asyaport Limanı’nın ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret etti. Asyaport’un Tekirdağ’a sağladığı katma değerin altının çizildiği görüşmede kamu kurumlarının özel sektör yatırımlarına verdikleri desteğin önemi dile getirildi.

Turgut Erkeskin Başkanlığındaki UTİKAD heyeti daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’la makamında bir araya geldi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ecz. M. Ekrem Eşkinat’ın da yer aldığı görüşmede yerel yönetimlerle girişimcilerin işbirliği içinde çalışmalarının bölgeye sağladığı katkılar dile getirildi.

Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın önemli sanayi ve tarım işletmelerine ek olarak Asyaport gibi lojistik yatırımlarıyla da öne çıktığını ifade etti.

UTİKAD heyeti son olarak Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ı makamında ziyaret etti. Görüşme sırasında Asyaport Limanı’nın geleceği konusunda konuşan Erkeskin, “Limanın arka alanının nasıl gelişeceği, bölgedeki lojistik hizmetlerin ve demiryolu bağlantılarının nasıl yapılanacağı konusunda görüşmeler, değerlendirmeler yapıyoruz. Bölgenin ticaret, sanayi ve tarım sektörlerine hizmet veren Asyaport Limanını destekleyecek yapıların da iyi kurgulanması gerekiyor. Bu konuyu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışmak üzere mutabık kaldık; yerel yönetimler ve kamu yöneticileriyle koordineli olarak bu konuları değerlendireceğiz ve bir rapor olarak ilgili makamlara sunacağız” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Asyaport’a dönen UTİKAD Heyeti, Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Asyaport Limanı’nda gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 4135 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim