• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

MEDLOG,“İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” yetkilerine bir arada sahip tek firma

MEDLOG,“İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” yetkilerine bir arada sahip tek firma
MSC’nin bir iştiraki olarak kurulan Medlog Lojistik “İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” yetkilerine bir arada sahip olan ilk ve tek lojistik firması oldu. Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş. adına sertifikayı Genel Müdür İsmail Görgün teslim aldı.

MSC Grubu iştiraki şirketlerinden Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş, Türkiye’de “Yetkilendirilmiş Yükümlü” kapsamında “İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” belgesine ve yetkilerine bir arada sahip olan ilk güvenilir ve yetkili taşıyıcı oldu.

Türkiye'nin ihracat hedeflerinin desteklenmesine katkı sağlanması amacıyla; 10.01.2013 tarihli 28524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği ile Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (AEO Authorized Economic Operator) süreci devreye alındı. Yetkilendirilmiş yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statüdür.

4 farklı yetkiyle Türkiye’de sadece 25 firmada bulunan İthalat ve ihracatta gümrük işlemlerini ve maliyetlerini büyük oranda düşüren Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü, “İhracatta Yerinde Gümrükleme”, “İthalatta Yerinde Gümrükleme”, “İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” yetkilerinden oluşuyor. Haziran 2011’de Türkiye’de faaliyete başlayan, müşteri memnuniyetini artırmak ve müşterilerin lojistik ihtiyaçlarına çözümler sunmak amacıyla MSC’nin (Mediterranean Shipping Company) bir iştiraki olarak kurulan Medlog Lojistik “İzinli Gönderici” ve “İzinli Alıcı” yetkilerine bir arada sahip olan ilk ve tek lojistik firması oldu. Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş. adına sertifikayı Genel Müdür İsmail Görgün teslim aldı.

“İzinli Alıcı” ve “İzinli Gönderci” yetkilerine sahip olunmasıyla ithalatçı ve ihracatçı firmalara gümrük işlemlerinde önemli oranda zaman kazancı ve maliyet düşüşü sağlanıyor. Bu yetkiyle İthalatta ve ihracatta eşya muayenesi ve belge kontrolünün olmadığı hat olan yeşil hatta işlem görebilmenin yanı sıra İzinli alıcı yetkisiyle, transit eşyasını varış gümrük idaresine sunmadan kendi tesislerine sevk edebilme; İzinli gönderici yetkisiyle, transit eşyasını hareket gümrük idaresine sunmadan kendi tesislerinden sevk edebilme kolaylıkları sunuluyor.

Medlog Hakkında: Haziran 2011’de MSC’nin (Mediterranean Shipping Company) bir iştiraki olarak faaliyetlerine başlayan Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş., Türkiye’de ve Kuzey Irak’ta 15 ofis, 15 depo, 600’e yakın çalışan, 500 adet konteyner taşıyıcı, 255 adet tren vagonu, 2 adet Türk Bayraklı gemi ile hizmet vermektedir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “İlk Kapsamlı Teminata Sahip Taşıyıcı Firma” ödülü sahibi olan Medlog Lojistik, karayolu ve denizyolu taşımacılığındaki son hamlesiyle daha güçlü bir filo organizasyonuna da ulaştı. 2017 sonuna kadar MEDLOG LOJİSTİK ve MEDLOG GEMİCİLİK bünyesinde çalıştırılacak gemi adedinin 15’e, tren vagonu sayısının 425’e, konteyner taşıyıcısının 750’ye ulaşması hedefleniyor.

medlog.jpgmedlog1.jpgmedlog2.jpg

Bu haber toplam 4179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim