• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye, otomotiv lojistiğinde bölgesel hub olmaya hazır

Türkiye, otomotiv lojistiğinde bölgesel hub olmaya hazır
MEPAR A.Ş Yöneticisi Ömer Gürsoy, Türkiye’nin; Doğu Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ve Kafkaslar arasında gerçekleşen otomotiv lojistiğinde önemli bir hub olma özelliğini iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

300 araçlık geniş filosuyla, TOFAŞ ve Ford gibi önemli markalara yedek parça ve otomotiv lojistiği hizmeti veren MEPAR, istikrarlı büyümesini sürdürmek istiyor. Türkiye’nin, Doğu Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ve Kafkaslar arasında gerçekleşen otomotiv lojistiğinde önemli bir hub olduğuna değinen MEPAR A.Ş Yöneticisi Ömer Gürsoy, istikrarlı ve kendini geliştirebilen firmaların bu pazarda başarıyı yakalayabileceğini söyledi. Teknoloji ve modernizasyona yapılan yatırımlar, alınan araçlar, güvenli ve hızlı teslimat, istikrarlı fiyat politikası ve ciddi referansları sayesinde pazardaki önemli isimler tarafından tercih edildiklerini kaydeden Gürsoy, sektörün geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Türkiye’de de otomobil üretiminin her geçen sene yüzdelik oranla artış sağladığına dikkat çeken Gürsoy, “Bu artışa istinaden otomotiv-yedek parça taşımacılığı ve stoklanması da artmaktadır. Türkiye’nin jeopolitik durumu birçok Avrupa ve Uzak Doğu markalarının yatırımları için diledikleri normlarına uygundur ve parasal yükümlülükleri daha da azdır. Bu vesileyle Doğu Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu ve Kafkaslara kadar olan ihracat (otomotiv – yedek parçaları) Türkiye’de istikrarını koruyabilen, güven duyulan ve bu sektörde kendini geliştirebilen firmaları hak ettikleri yerlere getireceğini düşünüyor ve umut ediyoruz” diye konuştu.

“GÜNLÜK KARLAR İÇİN HAKSIZ REKABET YARATILIYOR”

Aracın Teslimat öncesi hazırlanmasından lastik değişimine, stoklamasından şehirlerarası ve şehir içi teslimatına kadar otomotiv lojistiğinin her alanında hizmet verdiklerini anlatan Gürsoy, günlük karlar için sektöre giren firmaların yarattığı haksız rekabet ortamına da değindi. Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lojistik sektöründe; sadece araç nakliyesi yapmak, rekabetten dolayı kazançlı halde değildir çünkü bilinçsiz rekabet içerisine giren kısa soluklu firmaların, dalgalı piyasalarda tutunabilmek veya zararına iş yapabilmek için bahsini iddia ettikleri meblağlar, yalnızca araç nakliyesi yapmayı imkansız kılmıştır. MEPAR A.Ş. olarak uzun yıllar boyunca partnerliğini yaptığımız veya yapacağımız tüm müşterilerimize avantajlar sağlamak için, yeniliklere davet sistemi ile bu sorunu atlatacağımıza inanıyoruz. Yeniliklere davet sistemini birkaç kalemde ifade etmek gerekirse; Aracın Teslimat öncesi hazırlanması (PDI) Lastik değişimi ve stoklaması, şehirlerarası ve şehir içi teslimatı bunlara ilaveten bizim de servisini yaptığımız müşteriye özel hizmetler MEPAR A.Ş. olarak bizleri farklı kılmakta, müşterilerimizin tercih nedeni yapmaktadır. Nihayetinde servisini sunduğumuz hizmetler müşterilerimizin ciddi iş gücünü üzerlerinden almak anlamına geldiğini biliyoruz.”

“40 YILLIK BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

MEPAR A.Ş. olarak Grimaldi Group’a Türkiye hudutları içerisinde kara taşımacılığı konusunda ciddi destekler verdiklerini ve tüm liman ihracatlarını kendilerinin yaptıklarını söyleyen Gürsoy, bilinçsiz rekabet ve istikrarsız fiyatlar nedeniyle şu an için yurtdışı taşımalarından uzak durduklarını açıkladı. Yurtiçindeki pazarda 40 yıldır yaşadıkları kesintisiz büyümeyi önümüzdeki günlerde de artarak sürdüreceklerini kaydeden Gürsoy, “MEPAR A.Ş. Sancaktepe’de 11 bin metrekare kapalı alana sahip ve 10 bin paletlik ürüne tekabül eden stoklama alanı ile Ford Yedek Parçaları ve Petronas Madeni Yağlarının depolamalarında hizmet etmektedir. Buradan yurdumuzun tüm bölgelerine sevkiyat yapılmaktadır. Gürsoy Şirketler Grubu MEPAR A.Ş. olarak sektörümüz ile ilgili yeni yatırımlar içerisindeyiz. Bursa ve Gölcük ‘ten sonra İstanbul TEM otoyoluna paralel 175 bin metrekare alana sahip yaklaşık 10 bin araç kapasitesine ulaşacak yeni araç stoklama alanımız da mevcuttur. Bu sayede araç kiralama firmalarına hitaben uygulanacak; araç teslimatı, araç iade, hasar onarım, araç muayene ve ekspertiz hizmetlerini de sunmaktayız ve şimdiden birçok Filo kiralama firmalarıyla anlaşmalar yapılmıştır. MEPAR A.Ş. olarak gelecek beklentilerimizi yapabildiğimiz yatırımlarla gerçekleştiğini bilmekteyiz. Sektörümüzdeki deneyimimiz daha iyisini daha yenisi ile elde edebileceğimizi öğretti. Her yeni yılda beklentilerimiz için yenileşmek en büyük yatırımımızdır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 5705 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim