• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden 81 firmaya ödül

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden 81 firmaya ödül
İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) bünyesinde yer alan 7 ihracatçı birliği, fındıktan su ürünlerine, hububat bakliyattan gemi ve mobilyaya birçok sektörde en başarılı ihracat yıldızı firmaları ödüllendirdi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2015 yılında sektörlerinde ihracat lideri 81 firmayı ödüllendirdi. 2015’te Almanya’dan Irak’a, ABD’den Japonya’ya kadar 200 ülkeye 5,8 milyar dolar ihracat yapan İİB bünyesindeki 6 ihracatçı birlik, 2016’da alternatif pazarlardan inovatif ürünlere kadar yeni hedeflere odaklandı. Fındıktan hububat, bakliyat ve kuru gıdaya, su ürünlerinden yaş meyve sebzeye, gemi ve yattan mobilya, kırtasiye ve orman ürünlerine kadar birçok sektörü bünyesinde barındıran İİB’nin ödül gecesi adeta sektörlerin güç gösterisine dönüştü.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra İİB bünyesinde yer alan İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete’nin de katıldığı gecede başarılı firmalar ödüllerle taçlandırıldı. Ödül töreni ayrıca Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhsin Çakıcı, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“Başarı için yenileşmeye mecburuz”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların her türlü zorluğa rağmen Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu belirterek 2023 hedeflerini hatırlattı. İhracat gemisinin dümenini 2023’e kırdıklarını vurgulayan Büyükekşi, “Sadece iç pazara satış yapmak, gemileri sığ sularda yüzdürmeye benzer. İhracat yapmak ise gemileri okyanusta yüzdürmek gibidir. Okyanusta dalga boyu daha yüksek olduğu için okyanustaki gemiler, sığ sularda yüzen gemilere nazaran daha güçlü, daha dirençli olur. 2023’e giden bu yolda, biz de ihracat gemimizi güçlendirmeliyiz. Biz başarıyı yakalamak için yenileşmeye mecburuz. Yenileşmeye ise ancak Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma ile ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

İİB Koordinatör Başkanı Başaran Bayrak, tüm ihracatçılar olarak özverili bir çalışma sonrasında başarıyı yakaladıklarına değindi. “İİB olarak 2015 yılını 28 bin üye firmamızla 5,8 milyar dolar ihracatla tamamladık” diye konuşan Bayrak, bilimsel ve teknolojik dönüşümünü tamamlamış, ulaşım ve lojistik altyapısı güçlü, katma değeri yüksek ve ileri teknolojili ürünleri hedefleyerek rekabet gücü yüksek ürünler hedefleyerek çalıştıklarını vurguladı.

Balıkçılıkta açık denizlere dümen kırıldı

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, ödüllerin ihracatçı için motivasyon olduğunu kaydederek, “Biz sektörümüzde emin adımlarla ilerliyoruz. Dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen en önemli rakiplerimizden Yunanistan’ın önüne geçtik. Afrika ülkelerine ihracatımızı yılın ilk çeyreğinde yüzde 25,ABD’ye ise yüzde 30 seviyesinde artırdık. Şimdi yeni hedefimiz açık denizlere dümen kırmak. Teknelerimiz Moritanya açıklarında avlanmaya başlıyor. Bunun da meyvesini önümüzdeki günlerde almayı bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 8202 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim