• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Etis Lojistik, günlük taşımada rekor kırdı

Etis Lojistik, günlük taşımada rekor kırdı
Yenilenen yönetimiyle yeni yapılanmaya giden Etis Lojistik, bazı müşterilerde tarihinin en yüksek günlük taşıma tonajlarına ulaştı. Yüzde 20 verimlilik artışı hedefleyen yeni yönetim, uluslararası taşımacılık departmanı da kurdu.

Negmar Grubu şirketlerinden Etis Lojistik, tamamen yenilenen yönetim kadrosuyla önemli başarılara imza atyor. Reorganizasyona giderek iş yapış şekillerini tamamen değiştiren şirket, ana dağıtıcısı olduğu Gübretaş gibi bazı müşterilerinde tarihi taşıma rekorları kırdı. Etis Lojistik'in yeni Genel Müdürü Sinan Çıtak, hedefl erinin yeni yüzde 20 verimlilik artışına ulaşmak olduğunu söyledi. 

Fedex ve UPS gibi uluslararası büyük lojistik firmalarında önemli görevlerde bulunan Etis Lojistik Genel Müdürü Sinan Çıtak, geçtiğimiz aralık ayında göreve geldiğini hatırlatarak, geçen bu süreçte reorganizasyona gittiklerini ve yeni bir organizasyon şemesı çıkarttıklarını söyledi. Çıtak, "Etis'i ve çalışanlarını tanıdık. Detaylı bir analiz yaparak yeni bir organizasyon şemesı çıkarttık. Hedeflerimizi belirledik ve bunları çalışanlarımızla paylaştık" dedi. 
Bu sene odaklandıkları en önemli alanın verimlilik olduğuna vurgu yapan Çıtak, "Hem dağıtım operasyonlarında hem de maliyet operasyonlarında verimliliği nasıl artırabileceğimize odaklandık. İnsanları daha farklı düşünmeye yönelttik. hızlı adımlarla bu süreci yönetmeye ve ayrıca müşteri memnuniyetini artırmaya yoğunlaştık" dedi. 

Daha az personelle rekor taşıma 

Yeni yapılanmanın ardından müşterilerden çok olumlu geri dönüşler almaya başladıklarını ifade eden Çıtak, "Gübretaş ile 5 yıllık sözleşmemiz vardı. İhaleyi yeniden biz kazandık bu şirketin ana dağıtıcısı olmaya devam ediyoruz. Gübretaş tarihinde en yüksek günlük taşıma tonajına ulaştı. Üç aylık dönemde yaklaşık 733 bin ton yük taşıdık bu firma için. Bunu da daha az beyaz yaka personelle yaptık. Bu bizim için bir başlangıç" dedi. Yeni sezonda verimliklik oranlarını daha da artırmayı planladıklarını ifade eden Çıtak, "Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Daha önce hiç yapılmamış konular üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında inanıyorum ki verimliliğimiz çok daha artacak" dedi. 

Portföye 3 büyük müşteri eklendi 

Türkiye'nin 3 bin noktasına taşıma yaptıkları bilgisini veren Çıtak, "Bu ciddi bir rakam. Türkiye'nin kılcal damarlarına ulaşıyoruz. Bu önemli bir mühendislik gerektiriyor. Bu mühendisliği biz satış vizyonumuzla örtüştürerek tamamlamaya çalışıyoruz. Bu bahsettiğim operasyonel anlamdaki verimlilik bizim satış anlamındaki verimlilikle örtüşsün ve bizi daha ilerilere taşısın istiyoruz" dedi. Son aylarda portföylerine yeni büyük müşteriler de eklediklerini vurgulayan Çıtak, Tarım Kredi Yem, Turkuvaz Plastik ve Della içecek grubunun bunlardan bazıları olduğunu söyledi. IT alanında yeni yatırımlara imza atıklarını belirten Çıtak, Güzergah optimizasyonu denilen bir projeleri olduğunu belirterek, "En optimum dağıtımların nasıl yapılabileceği yönünde bir çalışma yaptıklarını söyledi. Çıtak ayrıca, 2017'den sonra önemli yatırımları devreye gireceğini açıkladı.

Uluslararası taşımacılığa hazırlanıyor 

Uluslararası taşımacılık hizmeti vermeyi planladıklarını açıklayan Sinan Çıtak, "Reorganizasyon yaparken organizasyon şeması çıkarttık. Bu organizasyon şeması içerisinde aslında şirketimiz için yeni olan iki departmanımız vardı. Biri planlama diğeri uluslararası nakliye departmanı. Henüz bunun içini doldurmadık ama arkadaşlarımızın neyi görmesi gerektiği açısından önemliydi. Bu alana girmek istiyoruz çünkü burası önemli bir pazar. Önümüzde çok büyük fırsatlar var" diye konuştu.

Bu haber toplam 7053 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim