• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Karaman Lojistik Merkezi ihalesi kasımda yapılacak

Karaman Lojistik Merkezi ihalesi kasımda yapılacak
Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından son derece önemli olan Lojistik Merkezi’nin projesi tamamlandı, zemin etütleri başladı.

Lojistik Merkezi Projesi’nde gelinen son durum hakkında bilgiler veren Karaman Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti;”Karamanımızın büyümesi ve gelişmesi anlamında son derece önem verdiğimiz projelerden birisi olan Lojistik Merkezi’nin projesi tamamlandı ve zemin etütleri başladı. Geçtiğimiz hafta OSB yönetim kurulu kararı ile 400 bin m²’lik bir alanı TCDD Genel Müdürlüğü’ne devrettik. Diğer yandan projenin Sudurağı aksında kamulaştırma işlemleri başlamıştır. Karaman Lojistik Merkezi yapım ihalesi bu yıl Kasım ayı içerisinde İnşallah yapılacaktır.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, sürecin başlangıcından beri büyük gayret gösteren Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a konuyu yakından takip eden milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker’e, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum”

LOJİSTİK MERKEZİ NE GİBİ AVANTAJLAR SAĞLAYACAK?

Bu merkez yatırımcılara ve sanayicilerimize hammadde tedariki ve pazarlamada önemli ölçüde maliyet avantajı sağlayacak. Kargolarla toplanarak Lojistik Merkez’e getirilecek yükler tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak.

Bu haber toplam 14778 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim