• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

DHL Express'ten 230 milyon euroluk yatırım

DHL Express'ten  230 milyon euroluk yatırım
DHL Express, Leipzig’de bulunan Avrupa hava taşımacılığı aktarma merkezinde 230 milyon Euro’luk yatırımla yüzde 50’ye yakın kapasite artışı sağladı.

Uluslararası hızlı hava taşımacılık hizmetlerinde dünya lideri DHL, Leipzig’de bulunan ekspres aktarma merkezinde yeni bir ayırım merkezini hizmete açtı. Son teknolojiye sahip ayırım merkezi sayesinde, artık daha hacimli ve ağır gönderiler de Avrupa’nın en modern gönderi ayırım tesisinde tamamen otomatik olarak tasnif edilebilecek.

DHL’in alandaki işleme kapasitesini yaklaşık yüzde 50 artırarak saatte 150 bin gönderiye çıkaran yatırımın büyüklüğü 230 Milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirket, aynı zamanda genişleme çalışmalarının başlangıcından bu yana 1.300 kişiye yeni iş yaratarak aktarma merkezinde istihdam ettiği toplam çalışan sayısını 4.900 seviyesine yükseltti.

Türkiye, dünyanın 220 ülkesine Leipzig üzerinden bağlanıyor

Her gün İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkan iki uçak Leipzig’e varıyor. Türkiye’den çıkıp dünyanın 220 ülkesine ulaşan ve bu ülkelerden çıkıp Türkiye’ye gelen günlük yaklaşık 20 bin gönderi Leipzig aktarma merkezinden geçiyor. Türkiye’nin ihracat noktalarının en önemlilerinden biri olan Avrupa’da gerçekleşen bu yatırım hem Türkiye’nin bu bölgeyle güçlü ticari ilişkilerini daha da geliştirecek hem de DHL’in bu bölgedeki operasyonlarını ciddi ölçüde güçlendirecek.

Yeni gönderi ayrıştırma teknolojisi, sektörde türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor

Modern aktarma merkezinin daha da genişletilmesi, şirketin uluslararası hızlı hava taşımacılık sektöründe sürekli ve dinamik bir şekilde büyümesini de yansıtıyor. Merkezde kullanılan yeni gönderi ayrıştırma teknolojisi, sektörde türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor. Sistem normalde standart taşıyıcı kayışlar için çok ağır ve hacimli olabilecek 170 kilograma varan ağırlıktaki gönderiler için bile uygun, bir dizi inovatif taşıma teknolojisinin bileşiminden oluşuyor.

DHL Express’in, iyileştirme ve kapasiteyi artırma maliyetleri de dahil olmak üzere, Leipzig aktarma merkezine yaptığı toplam yatırım miktarı 655 milyon Euro’ya ulaştı. Yeni genişleme, Leipzig Aktarma Merkezi’nin Avrupa ve dünyanın dört bir yanındaki ticari faaliyetleri açısından sahip olduğu önemi de güçlü şekilde yansıtıyor. Genişleme, 40.000 metrekaresi depo binası, 4.000 metrekaresi ise modern ofis alanları olmak üzere toplam 44.000 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Deutsche Post DHL Group CEO’su Frank Appel, yeni yatırıma ilişkin değerlendirmesinde, “Genişletilen aktarma merkezi ve yeni gönderi ayrıştırma tesisinin başarılı şekilde açılması, Leipzig’in Avrupa’daki ana aktarma merkezi olarak önemini daha da pekiştiren yeni bir adım. Bu bölgede yeni iş fırsatları yaratabilmiş olmaktan son derece mutluyuz. Büyük bir işveren ve yatırımcı olarak, Leipzig ve civarındaki olumlu ekonomik gelişimi desteklemeyi sürdürüyor olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” diye konuştu.

DHL Leipzig Aktarma Merkezi Genel Müdürü Ralph Wondrak ise, “Kapasitemizin genişletilmesi ve özellikle de yeni ayırım teknolojimizin hayata geçirilmesi, müşterilerimize iki ciddi avantaj sağlıyor: daha fazla güvenilirlik ve daha yüksek hızlar. Yatırımımız sayesinde sadece uçuşlarımızın günlük kapasitesini artırmakla kalmıyor, verimliliğimizi de daha üst seviyelere çekiyoruz. Leipzig’in global ticaret dünyasında merkezi bir rol oynamaya devam etmesini sağlıyoruz” dedi.

dhl-001.jpgdhl2-002.jpgdhl3-001.jpg

Bu haber toplam 4655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim