• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

UTİKAD ve THY Kargo çalıştay yapacak

UTİKAD ve THY Kargo çalıştay yapacak
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener başkanlığındaki UTİKAD Heyeti, THY Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Turhan Özen’i ziyaret etti.

Lojistik sektörünün çatı kuruluşu Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, üyelerinin sorunlarına yönelik çözüm arayışlarını sürdürüyor. Aralık ayında THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir araya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, 5 Ocak 2017 Salı günü THY’nin Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ile görüştü. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye yaşanan aksaklıklarla ilgili bir rapor sunan UTİKAD, bu kez sorunları ve çözüm önerilerini Turhan Özen’e aktardı. Görüşmeye UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Özal, Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Haliloğlu, Genel Müdür Cavit Uğur ve UTİKAD AHL Temsilcisi Şahin Doğmazer ile THY Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir ve THY Kargo Satış Pazarlama Müdürü Ömer Faruk Kılıç katıldı.

Taşımacılık operasyonlarının iyileştirilmesine yönelik fikirler söylendi

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, 30 Aralık 2016 tarihinde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye iletilen hava kargo acentelerinin THY Kargo ile yürüttükleri çalışmalarda karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Eldener, aynı zamanda UTİKAD üyesi hava kargo acentelerinin THY ile sürdürdükleri taşımacılık operasyonlarının iyileştirilmesine yönelik atılacak adımlarla ilgili fikirlerini de Turhan Özen ile paylaştı.

e-ticaret ve hızlı kargo taşımacılığında THY'ndan beklentiler var

İhracat yüklemelerinde hava kargo acenteleri tarafından konsolidasyon yapılmasının sağlanmasının önemine değinen Eldener, “THY’nin mevcut kapasite fazlalığının halihazırda karayolu ile taşınan küçük yüklerin havayolu ile taşınması için cazip kılınması yoluyla değerlendirilmesi önem taşıyor. Bunun yanı sıra e-ticaret ve hızlı kargo taşımacılığı konularında sektörün THY’den beklentileri bulunuyor. E-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte taşınan malların ebatlarının küçülmesi trendine paralel olarak ihracat yüklerinin konsolide edilebilmesinin THY’nin kargo taşımacılığının geleceği için büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Hava kargo ofisi kiraları TL üzerinden olsun

Eldener, Atatürk Havalimanı’ndaki acentelerin kullandığı hava kargo ofislerinin kiralarının Türk Lirası cinsinden tahsil edilmesine yönelik UTİKAD talebini Turhan Özen’e de iletti. UTİKAD’ın taleplerini ve çözüm önerilerini dikkatle dinleyen Turhan Özen, dile getirilen konuların inceleneceğini ve hemen gelişme sağlanacak konulara THY Kargo olarak müdahale ederek çözüm üreteceklerini vurguladı. Özen, “Bu çalışmayı takiben bir veya iki ay içinde UTİKAD Havayolu Çalışma Grubu ve THY Kargo iş birliği ile bir çalıştay düzenleyerek gelişmeleri beraber değerlendirmek faydalı sonuçlar doğuracaktır” dedi. Bunun yanı sıra UTİKAD üyesi hava kargo acenteleriyle THY Kargo arasındaki iletişim ve iş birliğini artırmak üzere yılda iki veya üç kez benzer çalıştaylar ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapılmasına da karar verildi. 

Bu haber toplam 13556 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim