• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mars'tan 30 milyon euroluk yeni merkez

Mars'tan 30 milyon euroluk yeni merkez
Mars Logistics, bu yıl 30 milyon euroluk yeni lojistik merkezini devreye alacak. Şirket ayrıca 2017'de İstanbul Anadolu yakasında da bir depo açmayı planlıyor.

 

Global pazarda müşterilerine lojistik hizmeti veren Mars Logistics, bünyesindeki dört firmayla faaliyet gösteriyor. 2015 yılında Kocaeli Şekerpınar’da 11 bin ve İstanbul Tuzla’da 20 bin metrekarelik iki lojistik merkezi devreye aldıklarını vurgulayan Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, 30 milyon euroluk yatırım yaptıkları İstanbul Hadımköy’deki yeni lojistik merkezlerini de bu yıl devreye alacaklarını belirtti. 70 bin metrekarelik alana kurulan lojistik merkezlerine taşınacaklarını söyleyen Tulgar, “Filomuza da 20 milyon euroluk yatırım yapacağız. Ayrıca, bu yıl İstanbul Anadolu yakasında bir depo açmayı planlıyoruz” dedi.

Mars Logistics’in merkezi İstanbul Yenibosna’da olmak üzere Avcılar Ambarlı, Esenyurt, Tuzla ve Adana’da depolama alanlarının bulunduğunu söyleyen Ali Tulgar, 2015 yılında devreye aldıkları lojistik merkezler ile 94 bin 550 metrekarelik depolama alanına ulaştıklarını kaydetti. Tulgar, “Depolama alanlarımızda elektronik, telekomünikasyon, sağlık, gıda, kimya ve diğer sektörlerden birçok müşteriye hizmet veriyoruz” diye konuştu. Bugün itibarıyla Mars Lojistik Uluslararası Taşımacılık Depolama Dağıtım, Mars Hava ve Deniz Kargo, Mars Sigorta ve Mars Logistics S.A.R.L. şirketleriyle faaliyet gösterdiklerini aktaran Tulgar, filolarında bin 860 adet özmal araçlarının bulunduğunu kaydetti.

Yurtiçinde İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda şubelerinin bulunduğunu bildiren Ali Tulgar, yurtdışında ise Lüksemburg, İtalya’da Trieste, Çin’de Guangzhou ve Shanghai’da da şubeleriyle faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Avrupa’nın yanı sıra artık doğu pazarında da etkin olduklarını vurgulayan Tulgar, “Küreselleşen dünyada lojistik sektörünün önemi giderek artıyor. Avrupa’ya açıldığımızdan bu yana sektörde birçok yeniliğe imza attık” diye konuştu.

“Birden fazla taşıma modu ile yük taşıyoruz”

‘Yeşil lojistik’ ve ‘optimum süre, maksimum çevrecilik’ sloganlarıyla 2012 yılında intermodal taşımacılığa başladıklarını anlatan Ali Tulgar, bu taşıma modeli ile yurtiçinde çeşitli bölgelerden alınan malların yüklendiği treylerleri birden fazla taşıma modu ile taşıdıklarının altını çizdi. Treylerlerin İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye ulaştığını söyleyen Tulgar, daha sonra, trenle yola devam edildiğini ifade etti. Bettembourg Multimodal terminalinden geçtikten sonra Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış yerlerine ulaştıklarını dile getiren Tulgar, son yatırımları ile haftanın her günü sefer yapacak şekilde düzenledikleri Trieste-Bettembourg arasındaki tren seferleri ile karayoluna göre çok daha az karbon salımı sağlandığına işaret etti.

1989 yılından bu yana sektörde faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Ali Tulgar, yaklaşık bin 200 çalışanlarının bulunduğunu kaydetti. 1998 yılında lojistik hizmetlerini kalite standartları ile belgelediklerini ifade eden Tulgar, söz konusu yıl antrepolarıyla birlikte ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi’ni aldıklarına dikkat çekti. Tulgar, şunları kaydetti: “2014 yılında Türkiye lojistik sektöründe GRI C seviyesinde onaylı ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladık. 2015 yılında da ikinci raporumuzla, bu raporu GRI A+ seviyesinde yazan Türkiye’deki ilk 10 firmadan biri olduk.”

Türkiye-Almanya hattında tren seferlerine başladı

Mars Logistics açısından 2016 yılının olumlu geçtiğini bildiren Ali Tulgar, cirolarını yüzde 12 artırdıklarını belirtti. 2016’yı 250 milyon euro ciro ile kapattıklarını kaydeden Tulgar, ihtiyaçları doğrultusunda filolarına ve depolarına yatırım yaptıklarını ifade etti. Firmaları açısından yeni gelişmeler yaşandığını ifade eden Tulgar, “2016’da yetkilendirilmiş yükümlülük ve FORS belgelerini aldık. Ayrıca, Milkrun hizmeti vermeye başladık. Bunun yanında Türkiye- Almanya arasında tren seferlerine başladık. Bursa, İzmir ve Mersin ofislerimiz de yeni yerlerine taşındı” dedi.

Bu haber toplam 7696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim