• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

UPS, Drone ile kargo dağıtıyor!

UPS, Drone ile kargo dağıtıyor!
Drone kargoculuğu için çok az kaldı! UPS, teslimat aracının üzerinden havalanan Drone ile eve teslimat uygulamasının testlerine başladı.

UPS teslimat aracından havalanıp bir eve paket teslim ettikten sonra aracın sürücüsü ayrı bir teslimat yapmak için aracı sürmeye devam ederken araca geri dönen drone testinin başarılı bir biçimde gerçekleştirdiğini açıkladı.

UPS bu testi, Ohio merkezli batarya elektrikli araç ve drone geliştiricisi Workhorse Group ile Tampa, Florida’da gerçekleştirdi. Testte, Workhorse tarafından üretilen drone ve UPS’in teslimat aracı kullanıldı.

Pazartesi günü yapılan testte kullanılan drone, HorseFly UAV Teslimat sistemiydi. Bu ürün, Workhorse’un elektrikli/hibrid teslimat arabalarıyla tamamen entegre ve yüksek verimliliğe sahip bir oktokopter teslimat drone’udur. Drone, teslimat aracının üstüne yerleşir.

Drone’un altına takılmış bir kafes, teslimat aracının tepesinde bulunan bir kapaktan aracın içine uzanır. Aracın içindeki UPS kuryesi, kafesin içine paketi bırakıyor ve dokunmatik ekrandan bir düğmeye basarak drone’u önceden belirlenmiş bağımsız bir güzergah üzerinden adrese gönderiyor. Batarya ile çalışan HorseFly, teslimat aracının üstüne yerleştiğinde şarj olur. 30 dakika uçuş süresine sahip ve 4 kg ağırlığa kadar olan paketleri taşıyabiliyor.

UPS, drone’lar dahil olmak üzere otomasyon ve robot teknolojilerini yıllardır test ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında UPS, Beverly, Massachussetts’ten Atlantik kıyısının yaklaşık 5 km açığında acil ihtiyaç duyulan bir ilaç için deneme amaçlı bir teslimat gerçekleştirdi. UPS ayrıca, hayat kurtaran kan ve aşıları, Ruanda’nın ulaşılması güç kesimlerine ulaştırmak için üçüncü parti kuruluşlarla işbirliği yaptığı insani yardım çalışmalarında da drone’lardan önemli ölçüde faydalanmaktadır. UPS ayrıca, depolarında bulunan yüksek raflarda envanter kontrolü yapmak için de drone’ları kullanmakta.

Önceki tüm testlerin aksine, son yapılan UPS drone testi drone’ların gündelik operasyonların bir parçası olarak acil olmayan eve teslimatların yapılmasına nasıl yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Geçtiğimiz yıl, ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), drone’ların belirli ticari amaçlarla kullanılmasına olanak tanıyan insansız küçük hava aracı sistemi kurallarını yayınlayarak gelecekte uygulamaların kapsamının genişletilmesinin önünü açmıştır. UPS, FAA’in drone danışma kurulunda görev yapmak üzere kilit paydaşların arasından seçilmiş 35 şirketten biridir. Kurul, Ulusal Hava Sahası Sistemi içerisinde emniyetli ve güvenli kullanıma olanak tanıyacak kilit öneme sahip drone entegrasyon sorunları konusunda FAA’e öneriler sunacak.

Bu haber toplam 13827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim