• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yenice Lojistik Köyü Projesi'nde kontrollük ihalesi yapıldı

Yenice Lojistik Köyü Projesi'nde kontrollük ihalesi yapıldı
Tarsus’a bağlı Yenice mahallesine kurulacak Lojistik Köyü için TCDD tarafından kontrollük ve müşavirlik işi ihalesi yapıldı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)’da yayınlanan ihale ilanına göre, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Yenice Lojistik Merkezi 2. Etap Kontrollük ve Müşavirlik Hizmet Alımı İşi (Saha betonu imalatı, tesis karayolu bağlantısı, muhtelif binaların yapılması, altyapı işleri, demiryolu bağlantısı işleri) yaptırılacağı kaydedildi.

28 Şubat 2017 Salı günü TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletmesi Satın Alma ve Stok Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İhaleyi kazanan firma sözleşme yapılıp yer teslimi sonrası işe başlayacak ve şartnamedeki yapılacak işleri 540 takvim gününde bitirecek.

YENİCE LOJİSTİK KÖY PROJESİ

İlk olarak 1999-2002 yılları arasında Adana’ya yapılması düşünülen ancak daha sonra Tarsus’un Yenice mahallesine yapılması kararlaştırılan lojsitik köyün 640 dekar alan üzerine kurulma çalışmaları devam ederken merkezin faaliyete girmesiyle kent merkezlerindeki trafik rahatlayacak, taşımacılık hızlanacak, Tarsus yeni istihdam alanına kavuşacak.

Arıklı – Yenice arasında kurulma çalışmaları devam eden lojistik köy, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük Lojistik Merkezi olması yönüyle öne çıkıyor. Adana ve Mersin dahil olmak üzere tüm indirme-bindirme, makine, techizat, bakım ve onarımları bu merkezde yapılacak.

Tarsus’un ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Lojistik Köy’ün yayınlanan ihale ilanıyla birlikte kurulma süreci hızlanıyor.. Lojistik Köyün kurulmasının ardından Yenice bölgenin en büyük makas aktarma noktası olacak.

Yenice’deki Lojistik köyde konteynır, araç, makine yedek parçası, tarım aletleri, demir, çelik, boru, gıda maddesi, pamuk, seramik, kimyasal madde, çimento, askerî yük ve ambalaj malzemesinin taşınacağı lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yük taşıma oranın da iki kat artış olacak.

Bu haber toplam 17424 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim