• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ekol Lojistik, 17 günde Çin'i Macaristan'a bağladı

Ekol Lojistik, 17 günde Çin'i Macaristan'a bağladı
Avrupa'nın ikinci büyük intermodal lojistik şirketi Ekol Lojistik, Çin'in Xian'dan yüklediği 41 vagon konteyneri, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye 17 günde teslim etti.

Türkiye'de denizcilik sektörüne yaptığı yatırımlar ile öne çıkan ve Avrupa'nın ikinci büyük intermodal lojistik şirketi Ekol Lojistik, Çin'in Xian şehrinden yüklediği 41 vagon konteyneri, 6 ülkeyi aşarak 17 günde Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye ulaştırdı.

41 vagonluk trenin Budapeşte Mahart Konteyner Terminali'ne gelişi nedeniyle düzenlenen törene Macaristan Devlet Bakan Yardımcısı Tamas Molnar, Çin'in Macaristan Büyükelçisi Duan Kielong, Ekol Lojistik Macaristan Müdürü Akos Kovacs ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Macaristan Devlet Bakan Yardımcısı Tamas Molnar, Çin'den demiryolu ile 9 bin 300 kilometre katederek 17 günde Budapeşte'ye ulaşan vagonların, ülke ekonomisine çok büyük katkı yaratacak gelişmelerin işareti olduğunu belirtti.

Macaristan'in Çin ile ticaret hacminin 2016 rakamlarıyla 8 milyar 900 milyon dolar olduğunu ifade eden Macaristan Devlet Bakan Yardımcısı Tamas Molnar, Ekol Lojistik'in tarihi bir görevi üslenerek uzakdoğu ticaret hacminde en öneml aktörler arasında yer aldığını söyledi.

Törende bir konuşma yapan Çin'in Macaristan Büyükelçisi Duan Jielong yaptığı açıklamada, Çin'de üretilen ürünlerin Macaristan'a ulaşmasında önemli bir zaman kaybının kalktığını belirterek, Ekol Lojistik'in sağladığı bu imkan sayesinde verimliliğinde arttığını ifade etti.

Çin'in Xi'an Şehriyle, Macaristan'ın Budapeşte arasında kurulan lojistik köprüsünün, iki ülke arasında ticaret hacminde çok önemli bir rol oynadığını söyleyen Çin'in Macaristan Büyükelçisi Duan Jielong, Macar ve Çin hükümetlerinin ortak çabalarını takdir edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tören sonrası katılımcılar, Xi'an - Budapeşte Rotası'nın mimarlarından Ekol Lojistik Macaristan Ülke Müdürü Akos Kovaca teşekkür ederek, Çin'den gelecek ürünlerin Avrupa'ya dağıtımında Macaristan'ın üst olmasını istediklerini belirttiler.

EKOL HUNGARY, BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Ekol Lojistik'in Macaristan iştiraki Ekol Hungary, 32'si kendisine ait 41 vagonluk konteyneri, Çin'in Xi'an kentinden yükleyerek, Kazakistan, Rusya Federasyonu, Belarus, Polonya ve Slovakya'yı geçererek 9 bin 300 kilometre sonra Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye ulaştırdı.

650 metre uzunluğunda ve iki katar ve 41 vagonluk konteynerin olduğu tren, 4 Nisan 2017 tarihinde Çin'in Xian şehrinden hareket ederek, 20 Nisan 2017 tarihinde Mahart Konteyner Terminali'ne yanaştı. Bu taşımada, Macaristan Devlet Demiryoları Şirketi MAV ve Çin Demiryolu Şirketi China Railway International Group (CRIG) aktif rol aldı.

ekol_1.jpgekol_2.jpgekol_3.jpgekol_4.jpgekol_5.jpgekol_6.jpgekol_7.jpgekol_8.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 9467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim