• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ekol Lojistik, Avrupa'yı 8 günde İran'a bağlamaya hazırlanıyor

Ekol Lojistik, Avrupa'yı 8 günde İran'a bağlamaya hazırlanıyor
Türkiye'de pazar lideri Ekol Lojistik, 35 milyon dolar yatırımlar İran'ın Qazvin Şehrinde kurduğu 65 bin metrekarelik lojistik merkeziyle, Avrupa'yı 8 günde İran'a bağlama hazırlanıyor.

Türkiye'de pazar lideri ve Avrupa'nın ise ikinci büyük Intermodal şirketi olan Ekol Lojistik, 35 milyon dolar yatırımlar İran'ın Qazvin Şehrinde kurduğu 65 bin metrekarelik lojistik merkeziyle, Avrupa'yı 8 günde İran'a bağlama hazırlanıyor.

Dünya lojistik sektörünün buluşma yeri Münih Transport ve Lojistik Fuarı, 16. kez kapılarını açtı. Türkiye'den 18 firmanın katıldığı Münih Transport ve Lojistik Fuarı'nda, 2 bine yakın firma katılım gösterirken, fuara dev standı ile katılan Ekol Lojistik, en çok ziyaret edilen firmalar arasında yer aldı. Öte yandan, Ekol Lojistik İran'da inşa ettiği yeni lojistik merkezini fuarda tanıtırken, İran konseptli hazırlanan TIR da da, ziyaretçilerini ağırladı.

Lojistik firmalarının ürün ve hizmetlerini tanıttığı Münih Transport ve Lojistik Fuarı'na Türkiye'den; Ekol Lojistik, Alışan, Gökbora, Kıta Lojistik, MNG Airlines, Airmark, Arkas, Atlas Jet, Liqua Industrial, S Sistem, Sigma Logistics, Tork Industrial Logistics, Aysberg, UTA Lojsitik, Turkish Cargo, U.N. Ro-Ro, ULS Airlines ve TIRSAN tarafından üretilen Kassbohrer katıldı.

EKOL, MÜNİH FUARINA DAMGASINI VURDU

Türkiye'de pazar lideri ve Avrupa'da ise ikinci büyük Intermodal şirketi Ekol Lojistik, 5'nci holdeki dev standı ve yoğun katılımcısı ile Münih Transport ve Lojistik Fuarı'na adeta damga vururken, 15 ülkeden 60 kişilik yönetici kadrosuyla gövde gösterisi yaptı.

Münih Transport ve Lojistik Fuarı'nda müşterileri ve çözüm ortaklarının karşısına yeni kurumsal kimliği çıkan Ekol Lojistik, özellikle İran'ın Qazvin Organize Sanayi Bölgesi'nde 65 bin metrekarelik bir alana kurduğu ve 40 bin metrekare kapalı alanı olan Safran Lojistik Merkezini, Avrupalı çözüm ortaklarına tanıtırken, bölgenin en güçlü lojistik şirketi olduğu mesajını da verdi.

Fransa, İspanya Almanya ve Polonya'dan, denizyolu bağlantısıyla Avrupalı üreticilerin ürünlerini 8 günde Safran Lojistik Merkezine ulaştırmayı hedefleyen Ekol Lojistik, Qazvin üzerinden İran'ın en büyük şehirleri Tahran, İsfahan, Şiraz, Meşhed ve Bandar Abbas'a kendi filosu ile dağıtmayı planlıyor.

Ekol Lojistik İran Ülke Müdürü Kaan Sarıer, Qazvin Organize Sanayi Bölgesinde 65 bin metrekare oturum alanı olan Safran Lojistik Merkez inşaatının yüzde 60'lık bölümünün tamamlandığını ve sene sonu itibariyle operasyonlara hazır hale geleceğini belirterek, ilk planda 20 milyon yatırımla ilk fazı gerçekleştirdiklerini toplam 35 milyon dolar yatırımla Safran Lojistik Merkezini 2018 yılında  yüzde 100 performanslı olarak faaliyete geçireceklerini kaydetti.

EKOL, ÇİN'İ 17 GÜNDE AVRUPA'YA BAĞLAMIŞTI

Geçen ay Ekol Lojistik bir ilki gerçekleştirerek, demiryolu ile Çin'i Macaristan'a bağlamıştı. Ekol Lojistik'in Macaristan iştiraki Ekol Hungary, 32'si kendisine ait 41 vagonluk konteyneri, Çin'in Xi'an kentinden yükleyerek, Kazakistan, Rusya Federasyonu, Belarus, Polonya ve Slovakya'yı geçerek 9 bin 300 kilometre sonra Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye ulaştırdı.

650 metre uzunluğunda ve iki katar ve 41 vagonluk konteynerin olduğu tren, 4 Nisan 2017 tarihinde Çin'in Xian şehrinden hareket ederek, 21 Nisan 2017 tarihinde Mahart Konteyner Terminali'ne yanaştı. Bu taşımada, Macaristan Devlet Demiryoları Şirketi MAV ve Çin Demiryolu Şirketi China Railway International Group (CRIG) aktif rol aldı.

ekol_buyuk_1-002.jpgekol_buyuk_3.jpgekol_buyuk_2-001.jpgekol_buyuk_4.jpgekol_buyuk_5.jpgekol_buyuk_0.jpg

Haber: Erdal Altay GÜRSOY / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 5898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim