• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Turkven, MNG'yi dünya arenasına taşıyacak

Turkven, MNG'yi dünya arenasına taşıyacak
Portföyüne MNG Kargoyu da ekleyen Turkven, dünya çapında bir kargo ve lojistik şirketi olma hedefi koydu.

Türkiye’nin ilk bağımsız girişim sermayesi danışmanlık şirketi Turkven, Haydar ve Suat Sancak kardeşler ile birlikte MNG Kargo’nun tamamını satın almak için Rekabet Kurumu’ndan onayı aldı. İşlem, BTK onayından sonra tamamlanacak.

Yatırımla ilgili değerlendirmede bulunan Turkven ortaklarından Hale Özsoy Bıyıklı, “Türkiye’nin tekrar hızlı büyüyeceği bir döneme girdik. Ticaretin can damarı olan kargo taşımacılığı, ülkemizdeki tüm şirketleri ve bireyleri en kolay ve hızlı şekilde birbirine bağlıyor. Sektörün otomasyon ve teknolojiye en yoğun yatırım yapmış firması olan MNG Kargo’nun, tüm kargo kullanıcılarının ve özellikle e-ticaretin büyümesiyle artan talebe en hızlı ve kaliteli servisi verebilecek olan şirket olduğuna inanıyoruz. Sn. Aslan Kut ve ekibinin liderliğinde, MNG Kargo’nun, Türkiye’nin stratejik konumunu kullanarak dünya çapında bir kargo ve lojistik şirketine dönüşmesini hedefliyoruz” dedi.

Haydar Sancak ise “Çok başarılı geçen Hedef Ecza Deposu tecrübemizden sonra, şimdi de 900’e yakın şubesi, 25 aktarma merkezi ve 9,000 çalışanı ile günde 600 bin adrese dünya standartlarında hizmet ulaştıran, Türkiye’nin lider kargo şirketi, MNG Kargo’ya yatırım yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk ekonomisinin ve kargo sektörünün önünün çok açık olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

MNG Kargo Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aslan Kut, “2003 yılında MNG Holding’in öngörülü ve cesur yatırımı ile kurduğumuz firmamız, tecrübeli ve yenilikçi ekibimiz sayesinde, bugüne kadar çok önemli başarılara imza attı. Ortak oldukları tüm işlerde yüksek büyüme ve kurumsallık sağlamış olan ve toplam 60 bin kişinin istihdamına katkıda bulunan Turkven ve sektörümüze büyük benzerlik gösteren, 5 milyar lirayı aşkın cirolu, dev Hedef Ecza Deposu şirketinin kurucu ortakları ile beraber, gelecekte çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 10066 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim