• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk şirketin desteğiyle Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik ortak oldu

Türk şirketin desteğiyle Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik ortak oldu
Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yürüttüğü görüşmeler sonucunda, Orta Doğu ve Orta Asya merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik ortak oldu.

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, lojistik sektöründe dev bir işbirliğine aracılık etti. Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yürüttüğü görüşmeler sonucunda, Orta Doğu, Orta Asya ve Türkiye'de faaliyet gösteren Dubai merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Kore'nin en büyük taşıma şirketi olan CJ Lojistik arasında hisse devir ve ortaklık anlaşmaları imzalandı.

Ortaklık ve yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz, "Orta Doğu ve Orta Asya proje ve ağır yük taşıma şirketi Ibrakom, CJ Lojistik ile gerçekleştirdiği ortaklık anlaşması ile dünya çapında küresel proje taşımacılığı ve nakliye şirketi olma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Bu ortaklık sayesinde CJ Lojistik aynı zamanda Avrupa pazarları ile de bir köprü kurmuş olacak ve farklı coğrafyalarda faaliyetlerini sürdürme fırsatı bulacaktır. Biz de bölgesel büyüme hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası standartlarda yatırım bankacılığı yaparak böylesine önemli bir ortaklığa aracılık etmekten dolayı gururluyuz" dedi.

ÜNLÜ & Co bu sene içerisinde 1,3 milyar dolar üzerinde işlem kapanışı gerçekleştirdi. Ibrakom ortaklığı ÜNLÜ & Co'nun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 7. işlem oldu. ÜNLÜ & Co'nun bu dönemde sonuçlandırdığı işlemler arasında; Akfen Holding'in Mersin Uluslararası Limanı'nda IFM Investors'a 869 milyon dolar tutarındaki %40 hisse satışı, Korozo Ambalaj'ın Actera Group ile gerçekleştirdiği ortaklık, Asset Medikal Tasarım A.Ş'nin Pera Capital ile ortak olması, Solventaş'ın hisselerinin Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş'ye devredilmesi yer alıyor. 

Bu haber toplam 13030 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim