• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ekol, Türkiye bağlantılı olmayan ilk tren hattını açtı

Ekol, Türkiye bağlantılı olmayan ilk tren hattını açtı
Ekol Lojistik, Türkiye bağlantılı olmayan ilk blok tren hattını Macaristan ve Almanya arasında açtı. Şirket yeni bir hat üzerinde de test seferleri yapıyor. 15 ülkede ofisi bulunan Ekol, Avrupa’da liderlik hedefliyor.

Avrupa’nın en hızlı büyüyen Türk lojistik şirketlerinden Ekol, önemli bir yatırıma daha imza attı. Avrupa’da kendi trenleri ile taşıma yapan 2.büyük şirket olan Ekol Lojistik, Macaristan’ın Budapeşte şehri ile Almanya’nın Köln şehri arasında yeni bir blok tren hattını devreye soktu. Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Macaristan ve Almanya arasında açılan bu yeni hattın, Ekol’ün Türkiye bağlantılı olmayan ilk blok tren hattı olduğunu söyledi. Intermodal Taşımacılık Direktörü Eşber Horasan da “Avrupa’daki büyüme stratejimiz doğrultusunda bu tür yeni hatlar açmaya devam edeceğiz” dedi. Şirket açmayı planladığı yeni bir hatta da test seferleri yapıyor.

Hem ekonomik hem çevreci

Ekol Macaristan Ülke Müdürü Ákos Kovács, “Bu yeni trenle Orta- Doğu Avrupa‘yı (CEE) Almanya, Benelüks, Fransa ve Birleşik Krallık’la bağlayabileceğimiz için çok mutluyuz” dedi. Tren her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma saat 22:00’da olmak üzere haftada üç kez Budapeşte’den ayrılacak. Blok trenler Çarşamba, Cuma ve Pazar 05:00’de Köln’e ulaşacak. Dönüş, her Pazartesi, Çarşamba veya Cuma saat 20:00’da olacak. Bu iki şehir arasında bin 150 km’lik bir mesafe bulunuyor. Ekol bu mesafeyi 31 saatlik sürede tamamlayacak. Ekol Proje Geliştirme Müdürü Daniel Allard, “Ekol’ün stratejisi Avrupa’da giderek daha çok sayıda bu tür bağlantılar kurmak. Yeni hat Ekol’ün bu hedefine ulaşmasında küçük bir adım. Bu yeni tren sayesinde müşterilerimize avantaj sağlıyoruz. Bu destinasyonla oranlara daha uygun fiyatlı, ulaşım süresi karayolu taşımacılığına benzer, ancak aynı zamanda daha çevre dostu bir çözüm sunuyoruz. Üstelik, kendi trenimizi yöneterek müşterilerimize daha fazla güvenilirliğe sahip çözüm sunuyoruz” diye konuştu.

15 ülkede ofisi bulunuyor

1990 yılında kurulan Ekol, taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi faaliyet gösteriyor. Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran ve Slovenya’da olmak üzere 15 ülkede faaliyet gösteren şirketin, 750 bin metrekarenin üzerinde dağıtım merkezinin yanı sıra intermodal taşımacılığa fırsat veren 6 Ro-Ro gemisi bulunuyor.

Şirket, Ro-Ro filosuna yeni ve modern gemiler eklemek için de çalışmalarını sürdürüyor. Ekol, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5 bin 500 aracıyla da Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında yer alıyor. Çevreci yatırımlarıyla ön plana Ekol’ün 6 bin 500’ün üzerinde çok uluslu çalışanı bulunuyor. Şirketin 2016 cirosu ise bünyesindeki Alternatif Ro-Ro şirketi ile birlikte 670 milyon euroya ulaştı.

Yalova Ro-Ro Terminali açılış için gün sayıyor

Ekol Lojistik, 50 milyon euro yatırım yaptığı Yalova Ro-Ro Terminali’nin inşaatını tamamladı. Ekol Intermodal Taşımacılık Direktörü Eşber Horasan, bürokratik sürecin tamamlanmasının ardından terminalin önümüzdeki aylarda hizmete açılacağını söyledi.

Ekol’ün Intermodal taşımacılıkta kullandığı Ro-Ro gemileri, Haydarpaşa, Alsancak, Lavrio, Trieste ve Sete limanlarından hareket ediyor. Haydarpaşa Limanı’ndan yapılan tüm taşımalar Yalova Ro-Ro Terminali’nin açılmasıyla birlikte Yalova üzerinden yapılacak. Yalova’nın devreye alınmasıyla şehir içi trafiğinden ayda 100 bin araç trafikten çekilmiş olacak. Ekol, üretici ve taşıyıcı firmalar için zaman ve maliyet tasarrufu sağlarken, aynı zamanda karayolu yolculuk süresinin düşmesi ile 1 yıl içerisinde 3.7 milyon kg CO2, 4 milyon km yol, 1.5 milyon Lt. dizel, 12 bin kg tehlikeli atık azaltımı elde edecek.Gebze, Bursa, İzmit, Eskişehir gibi üretim merkezlerine mesafe olarak da daha yakın bir konuma sahip limanın 2017’nin başında faaliyete geçmesi ile birlikte bölge halkına da önemli bir istihdam sağlanmış olacak.

Kaynak: Aysel YÜCEL / DÜNYA

Bu haber toplam 19509 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim