• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

III. Uluslararası Kafkasya Orta Asya Dış Ticaret Ve Lojistik Kongresi Kastamonu’da başladı

III. Uluslararası Kafkasya Orta Asya Dış Ticaret Ve Lojistik Kongresi Kastamonu’da başladı
HOPAPORT’unda katılarak çeşitli sunumlar yapacağı kongreye ev sahipliği yapan Kastamonu’ya yoğun ilgi var.

III. Uluslararası Kafkasya Orta Asya Dış Ticaret Ve Lojistik Kongresi (III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade And Logistics Congress) Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında, Kastamonu Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından düzenlendi.

Kongrenin birincisini Kafkas Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, ikincisini ise Atatürk Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü yine kendi üniversitelerinin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıllarda düzenlemişlerdi.

Lojistik; insan, eşya, hasta, organ veya doküman taşımaya konu her türlü ögenin, karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu aracılığıyla veya bunların bir arada kullanılması suretiyle gönderilmesi, alınması ve iletilmesi süreci olarak hem önemli bir sektör hem de diğer sektörlere katkı sağlayan ikincil bir sektör olarak büyük önem arz ettiği kongrenin ana gündemini oluşturuyor.

Kongre Divan Başkanı Prof. Dr. Orhan Küçük kongreyle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “Lojistik aynı zamanda boru hattı taşımacılığını da içermesi dikkate alındığında, Dünyanın merkezinde yer alan ülkemiz, kara ve hava ulaşımındaki güçlü pozisyonu beraberinde, yer altı enerji kaynaklarının çoğunluğuna sahip olan ülkeler ile bu kaynakları en fazla tüketen bölgeler arasında bulunan konumuyla lojistik bakımdan büyük bir üstünlüğe sahiptir.
Üçüncü köprü ve havalimanından sonra körfeze yapılan Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale’ye yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye’nin lojistik konumunun bilincinde olarak geleceğe yönelik attığı önemli adımlardır.

Son yıllarda başta Ilgaz 15 Temmuz İstiklâl Tüneli olmak üzere inşa edilen tüneller ve otoyollar, beraberinde Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Mavi Akım gibi boru hattı projeleri Türkiye’nin lojistik altyapısını güçlendiren büyük ölçekli yatırımlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Tüm bunlar, lojistik konusunda gerekli bilincin oluşması, üniversitelerin bu konuda gerekli misyonu üstlenmeleri ve buna ilişkin çalışmaları yürütmelerini daha da önemli hale getirmektedir.
Kastamonu karayolu ağı bakımından gerekse karayolu taşımacılığı konusunda Türkiye’de çok önemli bir yere sahip. Bu nedenle lojistik ve dış ticaret ile ilgili bütün konuların tartışılacağı, yeni uygulamaların paylaşılacağı kongremizin teması biçiminde seçilmiştir.

“Lojistiğin Kılcal Damarı: Karayolu Lojistiği”

Kongremizin üçüncüsünü, üniversitemizin ev sahipliğinde, Anadolu’nun dört manevi temelinden biri olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Velî’nin memleketi Kastamonu’da gerçekleştirecek olmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

Kongremizi yapmaya başladığımız Şehit Şerife Bacıların kağnı sürdükleri İstiklâl Yolu, tarihi yapıları, kültürel zenginlikleri ve 170 Km. sahil şeridi ile Batı Karadeniz’in keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası kentimizde, siz değerli bilim insanlarımızı ve tüm misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz”

HOPAPORT KONGREDE

III. Uluslararası Kafkasya Orta Asya Dış Ticaret Ve Lojistik Kongresine Genel Müdür Meriç Burçin Özer ve Lojistik Müdürü Hakan Pak ile katılan HOPAPORT, Kongre süreci içinde 5 sunum gerçekleştirecek

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından, limanlarda iş güvenliği uygulamaları Hopa limanı risk değerlendirmesi,  limanlarda çevreci uygulamalar yeşil liman kavramı, Afet yönetiminin lojistik ve tedarik zinciri yönetimi açısından değeri, Çevre yönetim sistemi İSO 14001 standardı ve Hopa limanı uygulaması ve limanlarda tehlikeli yüklerin taşınması ve elleçlenmesi konularında yapılacak sunumların ilgi görmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 23969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim